Samsun'un Ladik ilçesinde tarihi camiye yerleştirilen AKP'nin 'siyaset akademisi' afişleri tepki çekti

Tarihi camide siyasi figürlerin ne işi var?

Mehmet Rebii Özdemir/SAMSUN

Samsun AKP İl başkanlığı tarafından merkez ilçeler Atakum, Canik, İlkadım başta olmak üzere, tüm ilçelerde belediyelere ait olan billboardlara "SİYASET AKADEMİDE BAŞLAR" Türkiye'nin Geleceğinde Yerini Al! afişleri asılmıştı. Afişler Samsun'un Ladik ilçesinde oldukça olumsuz tepkilere neden oldu.

Ladik Belediye Başkanlığına ait olan Afiş Reklam ışıklı billboardlarından birisi de ilçede bulunan 1580 yılında yapılan ve günümüze kadar gelen Avcı Sultan Mehmet Camisinin bahçesine konuşlandırılmış. Ladik Belediyesine ait olan bu ışıklı billboarda Samsun AKP İl Başkanlığına ait duyuru afişini asmaları Ladik halkı tarafından tepki aldı.

SİYASİ FİGÜRLERİN OKULDA, KIŞLADA, CAMİDE OLMASI ETİK DEĞİL

Konuyla ilgili olarak Ladik CHP İlçe Başkanı Özgür Ay, şunları ifade etti. "İlçemizde bulunan 1580 de yapılan Avcı Sultan Mehmet camisidir. Ben CHP ilçe başkanı olarak siyasi figürlerin camide, okulda ve kışlada veya avlularında olmasının etik olmadığını düşünenlerdenim. Cumhurbaşkanımızın da partili olduğunu düşünerek kesinlikle yanlış bir uygulama olduğunu düşündüm. Ve kamuoyu ile paylaşma ihtiyacı duydum. Cenaze taziyesi için gittiğim tarihi camimizin avlusunda resimdeki paylaşımı ve billboard gördüm. Kamuoyunun takdirine sunuyorum" dedi.

tarihi-camide-siyasi-figurlerin-ne-isi-var-676801-1.

BU NASIL İŞTİR ?

Ladik'te yaşayan yurttaşlardan bir kısmı şöyle dedi. "Bu nasıl iştir anlayabilmiş değiliz? Sokaklarda refüjlerde yada daha değişik yerlerde ışıklı yada ışıksız reklam panoları görüyoruz. Ancak Camimizin bahçesinin içerisinde olan ışıklı reklam panosunda siyasi içerikli reklamların yer almasına izin veren Belediye Başkanımıza ve diğer yetkililere hiç yakıştıramadık. Böyle bir yanlışlıktan belediye başkanımız veya diğer yetkililer kimlerse hemen dönmeliler diye düşünüyoruz. Yıllardır namaz kılmaya gittiğimiz yerde görmediğimiz ilanları görür olduk" dediler.