Süper Lig’in penaltıdan gol atamayan tek takımı Göztepe’nin ilk penaltı golü Trabzonspor’a mağlup olmasının önüne geçemedi. Haftayı puansız kapatarak ateş hattına iyice yanaşan Göztepe’de Kemal Özdeş ile yollar ayrıldı. İzmir temsilcisi ligin kalan maçlarını Tamer Tuna yönetiminde tamamlayacak. Trabzonspor’da Sosa’nın takıma geri dönmesi Abdülkadir ve Yusuf’un da performansını yükseltti. Çok değil 1 yıl önce ilk […]

Süper Lig’in penaltıdan gol atamayan tek takımı Göztepe’nin ilk penaltı golü Trabzonspor’a mağlup olmasının önüne geçemedi. Haftayı puansız kapatarak ateş hattına iyice yanaşan Göztepe’de Kemal Özdeş ile yollar ayrıldı. İzmir temsilcisi ligin kalan maçlarını Tamer Tuna yönetiminde tamamlayacak. Trabzonspor’da Sosa’nın takıma geri dönmesi Abdülkadir ve Yusuf’un da performansını yükseltti. Çok değil 1 yıl önce ilk 18’de bile düşünülmeyen Kamil Ahmet Çörekçi, takımın en zayıf halkasıyken vazgeçilmezi olmuş durumda. Trabzonspor’un yaşadığı kriz kulübün geleceğini inşa etmek için bir fırsata dönüştü. Umarım ki transfer yasağı kalktıktan sonra da Trabzon yönetimi mecburiyetten girdiği bu yoldan çıkmaz.

İkinci yarı başlarken 12 puanla ligin dibinde olan Rizespor ligin ikinci yarısında oynadığı 5 maçta 16 puan topladı ve puanını 28’e çıkarttı. Doğu Karadeniz temsilcisi sahasında Yeni Malatyaspor karşısında zaman zaman zorlansa da ikisini uzatma dakikalarında attığı üç golle rakibini mağlup etmeyi başardı. Ligin ilk yarısının başarılı takımı Yeni Malatyaspor’un galibiyet hasreti 5 maça çıktı. Avrupa hedefini sürdürmek için artık kazanmaya başlamaları gerekiyor.

Antalyaspor deplasmanda Sivas’ı 2-1 mağlup ederek 7 maçlık galibiyet özlemine son verdi. Ateş hattının sıcaklığını hissetmeye başladıkları bir dönemde kritik bir galibiyet alan Akdeniz temsilcisi, sıralamada Sivasspor’un üstüne de çıkmış oldu. Yiğidolar’ın evindeki 9 maçtır yenilmezlik serisi bu mağlubiyetle sona erdi. Sezon hedeflerini gelecek hafta Bursa karşısında alacakları sonuç belirleyecek.

Alanyaspor – Kasımpaşa eşleşmesinin galibi Alanyaspor yükselişine, mağlubu Kasımpaşa ise düşüşüne devam etti. Galibiyette aslan payı Cisse’nin olsa da Alanya’nın bu sezonki yıldızı Efecan. Kasabayı terk eden her yıldızın ardından biraz daha sorumluluk almaya başlayan Efecan, üst seviye bir oyuncuya dönüşmüş durumda. Kasımpaşa ligin ikinci yarısında çıktığı 6. maçtan da puan almayı başaramadı. Ne erken 10 kişi kalmak ne de takımdan ayrılan oyuncular mağlubiyetin mazereti olabilir. Perşembe akşamı Türkiye Kupası’na da veda etmek Mustafa Denizli – Kasımpaşa iş birliğinin de sonu olabilir.

Ara transfer döneminin hareketli takımlarından Ankaragücü ile BB Erzurumspor başkentte karşı karşıya geldi. Kazanan Ankaragücü son üç haftada topladığı puanlarla ateş hattıyla arasına bir galibiyetlik mesafe koymayı başardı. Karşılaşmanın son çeyrek saatini 10 kişi oynayan BB Erzurumspor son dakikada gelen golle haftayı puansız kapattı.

Transfer tahtası kapalı olan Kayserispor, ikinci yarı performansıyla diğer kulüplere örnek olmaya devam ediyor. Bu hafta da Konya gibi zor bir deplasmandan üç puanla dönmeyi başardılar. Konyaspor’un Aykut Kocaman ile yakaladığı 7 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi.

Avrupa yorgunluğu gözle görülen Galatasaray, evinde lig sonuncusu Akhisar karşısında maçın son düdüğüne kadar denemekten vazgeçmemenin ödülünü uzatma dakikalarında Mitroglou’nun attığı golle aldı. Son dakika gollerinin şampiyonluk yarışındaki takımları ilerleyen haftalar için ekstra motive ettiğini düşünürsek Yunan forvetin SüperLig kariyerinin ilk golünün değeri daha iyi anlaşılabilir. Üzerindeki kara bulutları bir türlü dağıtamayan Akhisar, ligin dibinde yalnızlaşmaya başlıyor. Yeni gelecek teknik direktörle bir seri yakalayamazlarsa düştükleri girdaptan çıkamayabilirler. Kasaba halkının kayıtsız şartsız desteği ayağa kalkma sürecinde faydalı olacaktır. Geçtiğimiz sezon Türkiye Kupası’nı kazanan bu oyuncu grubu, daha fazla desteği hak ediyor.

Cumartesi gecesi Başakşehir – Bursa karşılaşması 5. dakikasında yoğun kar yağışı sebebiyle tatil edildi. Pazar akşamı maç da kar yağışı da kaldığı yerden devam etti. Hanesine üç puan daha ekleyen Başakşehir puan farkını koruyarak liderliğini sürdürdü. Haftayı puansız kapatan Bursaspor ateş hattının içine düştü.

23.hafta Dolmabahçe’de oynanan derbi karşılaşmasıyla sona erdi. Beşiktaş maça fırtına gibi başladı. Kagawa önderliğinde oyunu Fenerbahçe yarı sahasına yığan Beşiktaş, Gökhan Gönül’ün ve Burak’ın golleriyle ilk yarıyı 3-0 önde tamamladı. Beşiktaşlılar tarihi fark hayalini kurmaya başlamışken, ikinci yarıya iki değişiklik yaparak başlayan Fenerbahçe, rakibi ne olduğunu anlayamadan skoru eşitledi. Pazartesi 21:00’de oyanan maç TV başındaki futbolseverleri başka türlü uyanık tutamazdı!