Zalgiris Kaunas’ı 76-67’lik skorla deviren Fenerbahçe, üst üste üçüncü defa Euroleague’de adını finale yazdırdı

Tarihi iyiler yazar!

EREN TUTEL
@erentutel

Günümüzde üst düzey sporun en önemli unsuru istikrar. Gün geçtikçe sınırları daha fazla zorlayan bu rekabet dünyasında hep en önde yer alanlardan biri olmak tahmin edilenden çok daha fazla emek, fedakârlık ve özgüven gerektiyor. Fenerbahçe, Euroleague’de üst satırlarda bahsettiğimiz seviyede dört senedir kalmaya devam ediyor. Üst üste dördüncü defa Final Four’da yer alan sarı-lacivertli ekip, 1999’dan sonra ilk defa bu seviyeye ulaşan Zalgiris Kaunas’la Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da karşı karşıya geldi. Kanarya zorluk düzeyi bir hayli yüksek olan karşılaşmayı 76-67 kazanarak, üst üste üçüncü defa finale adını yazdırdı ve bir keza daha tarih yazdı. Nefesleri kesen karşılaşmanın hikâyesi:

Muhteşem savunma

Mücadeleye özellikle savunmada inanılmaz bir istekle başlayan Fenerbahçe, Zalgiris’in hücumda ritim bulmasına izin vermedi ve ilk beş dakikada basket bulamayan Litvanya temsilcisi serbest atış çizgisinden sadece 1 sayı üretebildi. Savunmadaki ekstra efora rağmen hücumda istediği sayıları üretemeyen Fenerbahçe, farkı istediği düzeye getiremedi ve ilk çeyrek 19-13’lük skorla tamamlandı. İkinci çeyreğe de aynı agresiflikle başlayan sarı-lacivertli ekip periyodun ortasında farkı çift hanelere çıkardı. İlk yarıda Fenerbahçe’nin kusursuza yakın savunmasının da etkisiyle toplam 12 top kaybı yapan Zalgiris, buna rağmen oyuna yeniden ortak oldu ve soyunma odasında sadece 6 sayı geride girdiler: 39-33.

Zalgiris geri döndü

Üçüncü çeyreğin ilk bölümünde yine doğru hücum eden Fenerbahçe rüzgârı arkasına aldığı ilk dakikalarda farkı 13’e kadar çıkarttı. Farkın 13’e çıkmasının ardından mola alan Zalgiris Kaunas, mola dönüşü tekrar geri gelmeyi başardı. Aldığı hücum ribaundlarıyla ritim kazanan Litvanya temsilcisi yakaladığı 11-0’lık seriyle farkı ikiye kadar indirdi. Üçüncü periyodun son bölümünde sahneye çıkan, bire bir hücumlardan 4 sayı üreten Boby Dixon, Fenerbahçe’ye biraz olsun nefes aldırdı ve sarı-lacivertliler final çeyreğine 54-50 önde girdi.

Saygılar Boby Dixon’a…

Son periyodun başında bıraktığı yerden devam eden Boby Dixon, bu bölümde büyük anların oyuncusu olduğunu bir kez daha herkese gösterdi. Karar periyodunun başında 10 sayı üreten ABD’li skorer, bir kez daha Zalgiris’i mola aldırmak zorunda bıraktı. Boby Dixon’ın umut kırıcı performansına ve hücumda hiç de iyi bir gün geçirmemesine rağmen bir kez daha oyuna ortak olan Zalgiris Kaunas son bölümde yine farkı istediği düzeye getirdi ancak şutları girmese de buraları oynama tecrübesi çok daha fazla oan Fenerbahçe final biletini uzandı: 76-57.