Tarihi kaleye jeotermal kaynak ruhsatı

BirGün Ankara

Mersin’in Anamur ilçesinde bulunan ve Türkiye’nin en önemli tarihi yapılarından biri olarak gösterilen Mamure Kalesi’nin bulunduğu sahili de kapsayan bölgeye jeotermal kaynak arama ruhsatı verilmesi tepkilere neden oldu.

‘Öz Şimşek Jeotermal Enerji Sistemleri İnş. Tarım Turizm Ltd. Şti.’ tarafından yapılmak istenen ‘Jeotermal Kaynak Arama Sondaj Projesi’ faaliyeti için kıyı şeridi ile tarım arazileri ve ormanlık alanı kapsayan bin 242 hektar arazi için ruhsat verildi. Bölge halkı, olası çalışmalara karşı nöbete başladı.

Konuyla ilgili BirGün’e konuşan SOL Parti Anamur Yönetim Kurulu üyesi Yaşar Sugözü, “Bu tür işler, alınan yasal ama hukaka aykırı izinle doğayı, suları, halkın yaşam alanlarını yok edip kirletme pahasına cebini doldurmak isteyenlerin işidir” dedi. Anamur’un böyle bir projeye ihtiyacı olmadığını kaydeden Sugözü, “Anamurlular olarak kamusal alanların, doğanın tahrip edilmesine, rant alanına dönüştürülmesine karşı çıkmalıyız. Ruhsat verilen alanda 1’inci derece doğal sit alanı bulunuyor. Pullu Tabiat Parkı’nın bulunduğu sahil de ruhsat verilen bölgede yer almakta. Anamur MERÇED temsilcimiz ve avukatımız, karara karşı dava açmaya hazırlanıyor" diye konuştu