İstanbul pastane kültürünün son temsilcisi olan Burç Lebon Pastanesi kepenk kapatıyor.

Tarihi Lebon Pastanesi kepenk kapatıyor

Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde semtin tarihine yakından tanıklık eden dükkanlar bir bir kapanıyor. Son olarak Burç Lebon Pastanesi de kepenk kapatıyor.

36 senedir İstanbul’a hizmet veren ve kentin pastane kültürünü temsil eden Burç Lebon Pastanesi, kiracısı olduğu Karagözyan Vakfı’nın kira kontratını yenilememesi nedeniyle 31 Aralık’ta son kez hizmet verdikten sonra kapanacak.

Independent Türkçe'den Melike Çapan'ın haberine göre pandemi süreci boyunca devlet desteğinden de faydalanamayan tarihi pastane, çevresindeki büyük markalara karşı da ayakta duramıyor. 31 Aralık’ta son kez hizmet verecek pastane, o güne kadar üretim yapmaya ve müdavimleriyle bir araya gelmeye devam edecek, ancak inen kepenkler 1 Ocak’ta yeniden açılmayacak. Independent Türkçe’de yer alan habere göre pastenede 32 yıldır çalışan Güney Kahraman, kira kontratının yenilenmemesi ve devletten destek alamamanın süreci bir çıkmaza soktuğunu söyledi. Kahraman "Pandemi zamanında devlet destek veriyoruz dedi ancak bundan her pastane yararlanamadı. İmalat yapanlar bu desteğin dışında tutuldu" dedi. Pandemi nedeniyle hafta sonu yasaklarıyla beraber kapandıklarını hatırlatan Kahraman, o günden sonra pazarları kapattıklarını ifade ediyor.