Tarihin büyük sorumluluğu tarihin büyük aktöründe

Rıza Akpolat
(Beşiktaş Belediye Başkanı)

tarihin-buyuk-sorumlulugu-tarihin-buyuk-aktorunde-778584-1.Atatürk’ün iki büyük eserinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi 97 yaşında; hepimiz için kutlu olsun. CHP, bağımsız ve özgür bir ülke ile burada kendini hür yurttaşlar olarak hisseden bir Türkiye için mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Gücün değil, haklının yanında durma iradesi; kendini kimsesiz hisseden herkesin evi olma iddiası, partimizi her zaman temiz kıldı.

CHP’nin temel sorumluluğu, ülke ve toplumu bir arada tutmaktır. Kurtuluş ve kuruluş sürecinde dağılmış bütün kimlikleri, siyasi gelenekleri toparlayan partimiz, bugün de uygulanan bütün yanlış politikalara karşı halkımızın en büyük umududur; bütün kimlik politikalarına, ayrımcı siyasete, ötekileştirmelere, dışlamalara, kamplaşmalara karşı en güvenli limandır. Zira CHP, kimliğine bakmaksızın her bir vatandaşın kendi hayatını özgürce ve onurlu bir şekilde yaşaması için mücadele etmektedir. Yanı başımızdaki coğrafyalarda etnik, mezhepsel çatışmalar ve ayrışmalar derinleşirken hâlâ ülke olarak çok ciddi bir biçimde buna karşı bir direnç gösterebiliyor, kırılmalar ve kopmalar yaşamıyorsak, bunda kurucu önderimiz Atatürk’ün yol göstericiliği son derece hayatidir.

Bugün de Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde ülkemizde herkesi kucaklayacak bir siyaseti egemen kılmanın mücadelesini veriyoruz. Ülkemizin birliğini koruyacak, ulus ve toplum olma bilincini her düzeyde ayakta tutacak gücün partimizde olduğunu biliyoruz. Tarihin büyük sorumluluğu bir kez daha tarihin büyük aktörü olan Cumhuriyet Halk Partisi’ndedir.

31 Mart’ta kazanılan seçim ve hukuk yerle bir edilerek tekrarlanan İstanbul seçimlerinde ortaya çıkan tabloyu CHP’li belediye başkanları olarak çok iyi okuyoruz. Halkımızın bizden beklentisini çok iyi biliyoruz. Halkımızın bize duyduğu güven ve artan sevgisi bütün karamsarlıkları dağıtacak güçtedir. Hiç kimseyi kırmadan, incitmeden, asla ve asla hiçbir ayrımcılığa müsaade etmeden gece gündüz çalışıyoruz.

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı her alanda bir yeniden inşa dönemi olmalıdır. Kurumlarına güven kalmamış, ayrıştırılmış ve gelecek güzel günlere olan heyecanını yitirmiş bir ülkeyi, halkı yeniden bir araya getirmek Cumhuriyet Halk Partisi’nin ülkemizin ikinci yüzyılına girerken ki misyonudur. 100 yılını devirecek cumhuriyeti, kusursuz bir demokratik sistemle buluşturmak bizim Türkiye’ye borcumuzdur. Bu birikim, bu cesaret, bu inanç her partilide bulunmaktadır. Bir kez daha bir bütün olarak ve de hep birlikte “güneşin sofrasına” eşit bir biçimde oturacağız… Cumhuriyetin ve halkın partisinin 97. yılı kutlu olsun…