Tarikat yurdunda cinsel istismar davası ertelendi

LÜTFİ UZUNKAYA / İZMİR

İzmir'in Dikili ilçesindeki Süleymancılara ait yurtta kalan çocukların cinsel istismara uğraması ile ilgi dava başladı. Mahkeme duruşmayı 1 Şubat 2019 gününe ertelerken, sanığın tutukluluğuna devam kararı verildi.

Bergama Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, olaydan yaklaşık 1 yıl sonra mahkemeye çıkarılarak ifadesi alınan tutuklu sanık Ömer Faruk E., suçlamaları inkâr ederek, kendisine iftira atıldığını ileri sürdü.

Alınan bilgiye göre, Süleymancılar Cemaati’nde yetişdiğini, yurtta Yurt Müdürü’nün talebi ile Cemaat tarafından görevlendirildiğini kaydeden Ömer Faruk E. , Yurt Müdürü’nün talebi ile yurtta kuran eğitimi verdiğini, ayrıca çocukların etüt derslerine de girdiğini itiraf etti.

Mahkemede, sanık Ömer Faruk E.’nin temizlik kadrosunda olmasına rağmen, yurtta kalan çocukların kişisel kayıtlarını ve evraklarını da tuttuğu ortaya çıktı.

Mahkemeye müdahil olarak katılma ve çocukların bir daha ifade vermemeleri konusundaki talep mahkeme heyeti tarafından reddedildi.

Duruşma sanığın ifade alımıyla devam etti. İfadesi okunan sanık, karakoldaki beyanını baskı altında verdiğini iddia etti. Sanık, cinsel istismar suçlamalarını kabul etmedi.

Sanık, çelişkili ve tutarsız ifadeler verirken çocuklarla mesajlaşmalarını kabul etmedi.

Barodan sabah görevlendirilen sanık avukatı mütalaa için zaman istedi.

Çocukların avukatı sanığa hizmetli olarak görevlendirilen kişinin öğrencilere Kuran dersi vermesini ve derslerinde yardımcı olmasını kimin istediğini sordu. Öğrencilerin kişisel bilgilerinin kim tarafından sanık hizmetliye izin verildiği soruldu.

Çocuklardan birinin annesi duruşmada fenalık geçirdi. Anne, sanığa yönelik tepkilerini ifade ederek salondan çıktı.

Çocuklar için izmir Bergama Barosu'ndan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan yetki almış 10'a yakın avukat duruşmayı izledi.

Mahkeme duruşmayı, 1 Şubat 2019 günü saat 10.30'a ertelerken, sanığın tutukluluğuna devam kararı verdi.