Tarikatçılar birbirine girdi

Nurcu Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah ve Cübbeli Ahmet arasındaki tartışmada tansiyon yükseldi.

Cübbeli Ahmet ile Nurcu Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah arasında bir süredir devam eden ve sosyal medya kullanıcılarınca rant kavgası olarak yorumlanan restleşmede gerilim yüksek.

Tarafsız Haber Ajansı'nın aktardığına göre Cübbeli Ahmet’in, “Bu, şeyh olmuş memlekette” dediği Ahmet Nurullah hakkında parayla mürit topladığı imasında bulundu: “Yeşil sarığı sararsan abi, bir de cübbeyi giyersen… 5-10 adam da bulursan yanına istersen parayla… Parayla 10 kişi bulsan bedavadan 1000 kişi geliyor.”

Nurullah, Cübbeli’nin bu sözlerine “Siz Call Center’larda ümmeti yolmaya bakın, ne işiniz var bizimle” cevabını verdi.

"MÜPTEZEL ALİMLER"

Daha önce “Elimi öpen cennete gider” vaadiyle de gündeme gelen Nurullah konuşmasında öfkelenince şu sözleri bağırarak sarf etti: “Velayetten nasibi yoktur lan yoktur. Terbiyesiz herifler, bizim saltanatımız batındadır. Hayasızlar, iman noksanlıkları, müptezel alimler…”

“MİLLET BUNLAR MÜRİT OLUYOR"

Fatih Nurullah’ın Muaviye’yi FETÖ’ye, Şam’ı Pensilvanya’ya benzetmesine kızan Cübbeli “Böyle şeyhlik mi olur, böyle tarikat mı olur, böyle tasavvuf mu olur, şeriatsız dinsiz tarikat mı olur” dedi. “Millet bunlara mürit oluyor” diye kızan Cübbeli, “millet kapılmasın” ifadelerini kullandı.

“KİMSİN ULAN SEN”

Cübbeli’nin sözlerine ise Fatih Nurullah son sohbetinde isim vermeden yanıt verdi. Kendilerinin "Ehli Beyti, Hazreti Hüseyinleri gücendirmemek için Muaviye’yi övmediklerini" söyleyen Fatih Nurullah, “Kimsiniz ulan siz, hangi dinin sahibisiniz, nasıl bir meşrebiniz var, nasıl bir itikadınız var sizin yazıklar olsun” dedi.