SOL Parti, Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında ‘evlendirilip’ istismara maruz bırakılması skandalına ilişkin yaptığı açıklamada, “Ülkemizi bu karanlıktan kurtarmak, çocuklarımızı, gençlerimizi güvenli bir geleceğe kavuşturmak için, gericiliğe karşı istisnasız mücadele edilmelidir" ifadelerine yer verdi.

Tarikatta çocuk istismarı skandalı ardından SOL Parti’den açıklama: Gericiliğe karşı istisnasız mücadele edilmelidir
Fotoğraf: SOL Parti

SOL Parti, İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızını 6 yaşında 'evlendirdiği'ne ilişkin ortaya çıkan çocuk istismarı ardından açıklama yaptı.

‘Tarikatlar iktidarını defedelim’ başlığı ile yapılan açıklamada, muhalefetin tüm unsurlarının bu konuda "muhafazakar kesimi ürkütme" kaygısıyla davranmaması ve bu karanlığa karşı mücadele etmesi çağrısında bulunuldu.

Türkiye'de 20 yılda kamu kuruluşlarının ve eğitim kurumlarının tarikatlara ve cemaatlere peşkeş çekildiğine dikkat çeken SOL Parti’nin açıklamasının tamamı şöyle:

“BirGün gazetesinin ortaya çıkardığı İsmailağa tarikatında yıllarca süren çocuk istismarı, ülkemizin en küçüğünden en büyüğüne kadar esir edilmeye çalışıldığı karanlığın bir parçasıdır.

20 yılda tüm kamu kuruluşlarını, eğitim kurumlarını tarikatlara, cemaatlere peşkeş çeken siyasal islamcı politikalar, bu olayda da görüldüğü üzere tüm toplum için açıktan tehdit oluşturmaktadır.

Henüz geçtiğimiz aylarda, şeyhinin cenazesine iktidarından muhalefetine tüm isimlerin katıldığı İsmailağa ve benzeri cemaatler, bu rejimin helalleşilecek rengi değil, temizlenmesi gereken urudur.

“ÇOCUKLARIMIZ GERİCİLİĞİN PENÇESİNDE ESİR EDİLİYOR”

Çocuklarımız, gençlerimiz; kamunun denetleyemediği ancak vergilerimizle finanse edilen tarikatlar tarafından gericiliğin pençesinde esir ediliyor. Genç yaşında Enes Kara’yı intihara sürükleyen karanlık ile bugün ortaya çıkan skandalın failleri aynıdır. Bu tarikatlara, cemaatlere devletin tüm imkanlarını sağlayan, devlet bürokrasisinin korumasına alan siyasi iktidar bu suçun ortağıdır.

Çocuklarımızın, gençlerimizin güvenliği, geleceği için tarikatlar, cemaatler ve bunların rant kapısı olan iktidar tümüyle ülkeden def edilmelidir.

Muhalefetin tüm unsurlarının da bu konuda "muhafazakar kesimi ürkütme" kaygısıyla davranmaması ve bu karanlığa karşı mücadele etmesi elzemdir. Ülkemizi bu karanlıktan kurtarmak, çocuklarımızı, gençlerimizi güvenli bir geleceğe kavuşturmak için, gericiliğe karşı istisnasız mücadele edilmelidir.”

Öte yandan SOL Parti Üsküdar, cemaat ve tarikatların kapatılması" talebiyle çalışma gerçekleştirdi.