CHP’li Gürer’in sorusunu yanıtlayan Pakdemirli, Akdeniz Meyve Sineği ile ilgili “Ekonomik anlamda bir zarar tespit edilmediğini” iddia etti

Tarım Bakanı’ndan tuhaf açıklama: Akdeniz sineği zarar vermemiş

HABER MERKEZİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemize son 5 yılda dadanan ve özellikle Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi’nin bazı kesimlerinde etkili olan Akdeniz Meyve Sineği zararlısının ürünlerde meydana getirdiği ekonomik zararla ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanlığına yazılı soru önergesi verdi.

ÇİFTÇİLERE EĞİTİM VERİLMİŞ

Gürer’in önergesine yanıt veren Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından teknik ekipler oluşturularak, zararlıların takibinin yapıldığını belirterek, “Bu kapsamda mücadele zamanlarının üreticilerimize duyurulması ile zararlıların tanımı, mücadelesi, doğru bitki koruma ürünü kullanımı konularında eğitimler verilmektedir” dedi.


BİYOTEKNİK MÜCADELEYE DESTEKLEME

Zararlının önemine binaen Bakanlıklarınca kimyasal mücadeleye alternatif mücadele yöntemleri tavsiye ve teşvik edildiğini ifade eden Bakan Pakdemirli, Akdeniz meyve sineği mücadelesinde biyoteknik mücadele yapan üreticilere destekleme ödemesi verildiğini ifade etti.

Bakan Pakdemirli, “Zararlının mücadelesine yönelik etkin bir çalışma yapılmış olup, başarı sağlanmıştır. Alınan önlemler sonucunda ekonomik anlamda bir zarar tespit edilmemiştir” açıklamasında bulundu.