Tarım işçisi kadınları güçlendiren ‘Masal Evi’ projesine SODEV ödülü

Bu bir ilandır.

Kısa adı SODEV olan Sosyal Demokrasi Vakfı ve Olof Palme Vakfı iş birliğiyle verilen “Cinsiyet Eşitlikçi Dönüşüm Ödülleri’ne başvuru yapan Efes Selçuk Belediyesi ‘Kadının Ücretsiz Bakım Emeğinin Azaltılmasına Yönelik Sunulan En İyi Uygulama’ dalında Deppo Efes Masal Evi Projesi ile ödül aldı.

Efes Selçuklu tarım işçisi kadınlar, çocuklarını Masal Evi’ne emanet ediyor. Efes Selçuk Belediyesi’nin Deppo Efes Soğuk Hava İşletmesi içinde yer alan Masal Evi hem kadın istihdamına hem de çocukların eğitimine katkı sunuyor.

Deppo Efes’te ve bölgedeki tarlalarda çalışan kadınların hayatlarını kolaylaştırmak için hayata geçirilen Masal Evi’ndeki çocuklar, anneleri çalıştığı süre içerisinde okul öncesi öğretmenleriyle birlikte sosyal etkinliklere ve çeşitli aktivitelere katılıyor. Masal Evi’nde kalan çocuklara sabah kahvaltısı ve öğle yemeği olmak üzere iki öğün yemek veriliyor. Çocuklara verilen öğünler Efes Selçuk Belediyesi Aşevi’nde hazırlanıyor. Masal Evi, tarım işçisi kadınlara ücretsiz hizmet veriyor.

Özellikle meyveciliğe yönelik tarımın geliştiği Efes Selçuk’ta tarımsal iş gücünün önemli bir kısmını kadınlar oluşturuyor. Kadınların çalıştığı süre içerisinde çocuklarını bir yere bırakmaları için Deppo Efes içerisinde hayata geçirilen proje Efes Selçuk Belediyesi’ne 2021 yılında da İZİKAD tarafından verilen ‘Kadın Dostu Kent’ ödülüne layık görülmesini sağlayan projeler arasında yer alıyor.