Tarım Kredi Kooperatifleri'nin 'indirimli satış kampanyasının' ilk gününde yaklaşık 7 kat ciroya ulaştıkları bildirildi. Ürün fiyatlarının zincir marketlerdeki fiyatlarla neredeyse aynı olduğu, hatta bazı gıda ürünlerinde zincir marketlerin daha uygun olduğu görülmüştü.

Tarım Kredi Kooperatifleri ilk gün 7 kat ciroya ulaştı
Fotoğraf: AA

15 Ağustos'ta 'indirimli satışa' başladığı duyurulan Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinin, kampanyanın ilk gününde 7 kat ciroya ulaştığı açıklandı.

Açıklamada, "İndirimin uygulanmaya başlandığı ilk gün, vatandaşlar kampanyaya büyük teveccüh gösterdi." ifadesine yer verildi.

Kampanya kapsamında ilk etapta indirim uygulanan ürünlerin; makarna, un, salça, pirinç, bulgur, mercimek, nohut, fasulye, şeker, ayçiçeği yağı, zeytinyağı, tavuk ürünleri, tam yağlı süt, yarım yağlı süt, yumurta, peynir, tereyağı, bal, zeytin, çay, Türk kahvesi, patates, kuru soğan, karpuz, kavun, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, sıvı sabun, peçete, rulo havlu, kolonya, bebek bezi olarak sıralandığı açıklamada "Tarım Kredi Kooperatif Marketleri gelecek dönemlerde de imkan ve fırsatları kullanarak yeni indirim kampanyalarını kamuoyuyla paylaşmaya devam edecek. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri olarak enflasyonla mücadele kapsamında gerçekleştirdiğimiz indirim kampanyamıza göstermiş oldukları ilgiden dolayı tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz. Türkiye'nin en büyük çiftçi ailesi olarak, vatandaşlarımızın bu ilgisine layık olmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz" denildi.

Öte yandan alışveriş yapmak için Tarım Kredi Kooperatifleri'ne giden yurttaşlar, fiyatların zincir marketlerden daha pahalı olduğunu görmüştü. Birçok ürün kaleminde beklenen indirimlerin yapılmadığı, bazı ürünlerde ise yüzde 10 gibi indirimler olduğu ifade edilmişti.