İzmir’in Bergama İlçesi’nde kurulu Tariş Yemta A.Ş’de Tek Gıda-İş Sendikasına üye olan 7 işçinin iş akitleri feshedildi

Tariş Yemta’da sendikalı 7 işçi işten çıkartıldı

BİRGÜN İZMİR

İzmir’in Bergama İlçesi’nde kurulu Tariş Yemta Yem Hayvancılık San. Tic. A.Ş’de Tek Gıda-İş Sendikasına üye olan 7 işçi işten çıkartıldı. Tek Gıda-İş 7 Nolu Şube başkanı Ömer Atabey, Tariş Yemta A.Ş. işçilerinin, kötü çalışma koşulları ve düşük ücretlerden dolayı anayasal hakları olan sendikaya üye olma haklarını kullanarak, Tek Gıda-İş Sendikamıza üye olduklarını söyledi.

İşyerinde yeterli çoğunluğa ulaşılarak Bakanlığa yetki başvurusunda bulunduklarını kaydeden Atabey, bunu duyan Tariş Yemta A.Ş. yönetiminin bir hukuksuzluğa imza atarak, üyelerine sendikadan istifa etmeleri yönünde baskı ve tehdit uyguladığını ve ardından 7 üye işçinin iş akitlerini sonlandırdığını ifade etti.

İŞÇİLER İŞLERİNE İADE EDİLSİN

Baskı ve tehditler savuran yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ve işçilerin işe iadeleri konusunda hukuksal süreci başlattıklarını anlatan Atabey, dün işyeri önünde işten çıkartılan işçilerle birlikte basın toplantısı düzenledi.

Atabey şunları söyledi:

“Örgütsüz toplum demokratik olamaz. Tariş Yemta A.Ş. yöneticilerini yaptıkları bu hukuka aykırı uygulamalarından dolayı kınıyor ve işten çıkartılan 7 işçi arkadaşımızın işe iadelerinin bir an önce gerçekleşmesini talep ediyoruz. Türkiye işçi toplumuna mücadeleci yapısı ile kendini kanıtlamış olan Tek Gıda-İş Sendikası, genel yapısı itibari ile örgütlü olduğu işyerlerinde kaliteli üretime katkı sunmak ve işletmeleri büyütmek, üyelerinin refah seviyelerini arttırmak adına her zaman üst düzeyde çaba göstermektedir. Tariş yönetimini hukuka uygun davranmaya, anayasal haklara saygı duymaya davet ediyoruz. Aksi halde Tek Gıda-İş Sendikası bu mücadeleyi kitlesel basın açıklamaları ve çeşitli eylemler ile büyütecektir.”