Yaşam Savunucuları tarafından Tarım Orman Bakanlığı ve Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğüne tarafına "Avcılık tamamen yasaklasın" imza kampanyasında ünlü şarkıcı Tarkan'dan destek geldi.

Tarkan'dan 'Avcılık tamamen yasaklasın' kampanyasına destek

Megastar Tarkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile, Yaşam Savunucuları'nın, Tarım Orman Bakanlığı ve Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne karşı başlattığı "Avcılık tamamen yasaklasın" imza kampanyasına destek oldu.

Tarkan Twitter paylaşamında şunları kaydetti:

"Sen de destek ol!

Hep birlikte destek olalım ki bu hayvanların yaşam hakları ellerinden alınmasın. #NedenÖldürüyorsun #AvCinayettir #YokEtmeYaşat"

TÜM CANLILARIN SESİ OLMA ZAMANI

5 bin kişi hedefine yaklaşan imza kampanyasının metninde şu ifadeler kullanıldı:

"Tarım Orman Bakanlığı, Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü, hangi canlının kaç birey, ne koşullarda, nerelerde öldürüleceğine karar vermek yerine, onları koruyan kararlar almalıdır. Geçtiğimiz 16 yıl içinde yaklaşık 17 bin avcılık kursu açılmış ve yaklaşık 500 bin kişi avcılık sertifikası almıştır. Doğanın korunmasından sorumlu kurumlar, silah endüstrisinin ve avcıların doğamızı yok etmesine ne yazık ki seyirci kalmakta, daha da üzücüsü bu durumu teşvik etmektedir.

Şimdi, yaşam hakları ve alanları ellerinden alınan tüm canlıların sesi olma zamanı. Çünkü yaşam hakkı bütün canlılar için pazarlık edilemez en doğal hak. Hepimizin yaşamı birbirine bağlı. İnsan diliyle kendi haklarını savunamayan tüm canlıların sesi oluyoruz."