Müzisyen Tarkan, Kapadokya’da peribacalarının yol yapımı nedeniyle yok edilmesine tepki göstererek, "Doğal ve kültürel değerimizi bile rant için harcayabiliyorlar" dedi. Tarkan, çalışmaların acilen durdurulması gerektiğini vurguladı.

Tarkan'dan Kapadokya tepkisi: Doğal ve kültürel değerimizi bile rant için harcayabiliyorlar

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunan Kapadokya’da milyonlarca yılda oluşmuş peribacaları yol yapımı nedeniyle yok ediliyor. Müzisyen Tarkan, "İnanılır gibi değil. Bu çalışmalar acilen durmalı ve Kapadokyamıza dokunulmamalı" dedi.

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, sosyal medya hesabından paylaştığı video ile Kapadokya'daki peribacalarının iş makineleriyle yıkıldığını söylemişti.

Müzisyen Tarkan da Kapadokya'daki yıkıma tepki gösterdi.

Twitter hesabından iş makinelerinin çalışmasına ilişkin video paylaşan Tarkan, "Kapadokya gibi olağanüstü güzellikte, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde olan bir doğal ve kültürel değerimizi bile rant için harcayabiliyorlar. İnanılır gibi değil. Bu çalışmalar acilen durmalı ve Kapadokyamıza dokunulmamalı. #Kapadokya #KapadokyayaDokunma" ifadelerini kullandı.