Sanatçı Tarkan, zeytinliklerin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın Maden Yönetmeliği'nde yaptığı değişiklikle, madencilik faaliyetlerine açılmasına tepki gösterdi. Sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunan sanatçı, "Ülkemizin doğası olmuş rant rüyası. Bu vatanın doğası, toprağı sizin malınız değildir, bu milletindir, hepimizindir" ifadelerini kullandı.

Tarkan'dan 'zeytinlik' tepkisi: Bu vatanın doğası sizin malınız değildir

Sanatçı Tarkan, zeytinlik alanların Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın, Maden Yönetmeliği'nde yaptığı değişiklikle madencilik faaliyetlerine açılmasına tepki gösterdi.

Resmi Gazete’de yayınlanan ve ‘kamu yararı’ adı altında zeytin alanlarının yok olmasının önünü açacak olan Maden Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, siyasileri, doğa ve çevre örgütlerini, aydınları, ünlü isimleri ayaklandırdı. Buna göre, elektrik üretiminde kullanılan maden sahası zeytinlik alan içinde kalırsa, sahada madencilik faaliyeti yürütülebilecek.

Bakanlığın kararına bir tepki de Tarkan’dan geldi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan sanatçı, “Ülkemizin doğası olmuş rant rüyası. Enerjiydi, madendi, barajdı, şuydu, buydu…Doğamız geri dönüşü olmaksızın yok ediliyor. Yıllardır gözlerini diktikleri zeytinliklerimizi feda etmek var şimdi sırada” ifadelerini kullandı.

Tarkan paylaşımına, “Bu vatanın doğası, toprağı sizin malınız değildir, bu milletindir, hepimizindir. Doğamızı savunmak, korumak da bu yüzden görevimizdir. #ZeytinimeDokunma” sözlerini de ekledi.