Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyurdu. Bilgiyi sosyal medya hesabından duyuran Bozdoğan, Tarsus'un mart ayından bugüne ‘kısmen de olsa iyi bir sınav vermediğini' ifade etti

Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan koronavirüse yakalandığını açıkladı

Mersin’in Tarsus ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. Bozdoğan, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayı, testinin pozitif çıktığını öğrendikten sonra yere oturduğu bir fotoğrafı ile paylaştı.

Tarsus Belediye Başkanı yaptığı paylaşımda “Değerli kardeşlerim, korona virüsü testlerim pozitif çıkmıştır Bu sürecin ciddiyetini ortaya koyabilmek adına, siz değerli kardeşlerime bu haberi birinci ağızdan vermek; salgın ciddiyetini yeniden –bu kez kendi yaşamım söz konusuyken- paylaşmak, anlatmak istedim” ifadelerini kullandı.

DHA'nın haberine göre; Bozdoğan, koronavirüs salgınına karşı gelinen sürecin, küresel anlamda olduğu kadar Tarsus’u da ciddi oranda tehdit ettiğini, her ne kadar can kaybı olmasa da, ‘’test sayısı oranına göre’’ ciddiyetini koruduğunu ve Tarsus’un, Mart ayından bugüne ‘kısmen de olsa iyi bir sınav vermediğini’ kaydetti.

Bozdoğan, mart ayında başlayan korona virüsü salgınına karşı belediye bünyesinde kurulan kriz masasının ülkede kurulan ilk kriz masalarından birisi olduğunu hatırlattığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

tarsus-belediye-baskani-bozdogan-viruse-yakalandi-747207-1.

“Ekiplerimiz ile birlikte sokak sokak dolaşarak sebze dağıttığım, laboratuvarlarımızda sabahlara kadar üretip ücretsiz dağıttığımız dezenfektanların her aşamasında bulunduğum, Tarsus Belediyesi’nin sabahlara kadar süren korona virüsü nöbetlerinde tüm hastanelerimizi, tüm acil servislerimizi, tüm eczane ve aile sağlık merkezlerimizi bizzat gezdiğim, tarlada malları elinde kalmış çiftçilerimizi bizzat ziyaret ederek o malların Tarsus Belediyesi’nce satın alınarak halkımıza kapı kapı teslimatını bizzat sağladığım için, salgın sürecinin kaçınılmaz sonucuyla yüzleşmiş bulunmaktayım… Değerli kardeşlerim, korona virüsü testlerim POZİTİF çıkmıştır…

Bu sürecin ciddiyetini ortaya koyabilmek adına, siz değerli kardeşlerime bu haberi birinci ağızdan vermek; salgın ciddiyetini yeniden –bu kez kendi yaşamım söz konusuyken- paylaşmak, anlatmak istedim.”

Açıklamasında Covid-19 sürecinin henüz bitmediğini ve sosyal mesafe kurallarına titizlikle uyulmasını isteyen Bozdoğan “Hastalığıma ilişkin karantina sürecim, bu hastalığa yakalanan tüm vatandaşlarımız gibi başlamıştır. Karantina sürecim bittiğinde, yine direkt sizlerle paylaşacağım ve yine Tarsus için çalışmaya devam edeceğim” dedi.

Bozdoğan açıklamasını Adanalı şair Adnan Yücel’in şiirine atıfta bulunarak bitirdi: “Şairin de dediği gibi, ‘Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek’ çalışmaya, el ele kol kola verip dayanışma göstermeye, salgına karşı olanca gücümüzle savaşmaya davet ediyorum!
Dualarınızı eksik etmeyin ve sağlıcakla kalın…”