Tarsus Sebze Meyve Hali'nde çalışan yaklaşık 200 kadın işçi, düşük ücret dayatması nedeniyle iş bıraktı. 180 lira ücret isteyen kadınlar, sevkiyatçıların, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın belirlediği 167 liralık ücretin bile altında çalıştırılmak isteniyor.

Tarsus Hali’nde kadın işçiler ayaklandı

Mersin Tarsus Sebze Meyve Hali'nde çalışan yaklaşık 200 kadın işçi, emeklerinin karşılığını alamadıkları için iş bırakma eylemi yaptı.

Daha önce ücretlerin arttırılacağına dair verilen sözlerin tutulmaması üzerine iş bırakarak eylem yapan kadın işçiler, Hal Başkanı Çetin Çalkın ve haldeki diğer patronların hakaretlerine maruz kaldıklarını söyledi.

Mezopotamya Ajansı’ndaki habere göre kadınlar, iş bırakma kararı üzerine Çalkın'ın kendilerine, “Aldığınız paraları beğenmiyorsanız çıkın gidin. Sizi burada zorla tutacak değiliz” dediğini aktardı.

Direniş sonrası Hal Başkanı Çalkın ile bir görüşme gerçekleştiren kadınlar, talep ettikleri ücret kabul edilinceye kadar eylemlerinin devam edeceğini vurguladı.

Tarsus Meyve-Sebze Hali Komisyoncular Derneği Başkanı Ali İlk ise Odatv’ye yaptığı açıklamada yaşanan durumun sevkiyatçılar ve işçiler arasında olduğunu belirtti.

İşçilerin 180 lira talebine karşılık, sevkiyatçıların 150 lira verdiğini söyleyen Ali İlk, “İşçiler 180 lira civarında bir talepte bulunuyor. Ancak sevkiyatçılar bakanlığın belirlediği fiyatın bile altında bir ücret teklif ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Güvencesiz İşçiler Derneği Başkanı Abdüsselam Kutlu da sevkiyatçıların sunduğu teklifin yetersiz olduğunu söyleyerek bakanlık yetkilileri ile görüşme talebinde bulunduklarını belirtti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen ücretin 167 lira olduğu öğrenildi.