'Sosyal medyanın kontrol altına alınacağı' yorumlarına sebep olan düzenleme torba yasadan çıkarıldı

Tartışma yaratan sosyal medya düzenlemesi torba yasadan çıkarıldı

AKP Hükümeti'nin, iş dünyasının görüşüne sunduğu yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin önlemler içeren yeni torba yasadan, sosyal medya şirketlerine ek yükümlülükler getiren ve 'sosyal medyanın kontrol altına alınacağı' yorumlarına sebep olan düzenleme çıkarıldı.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Yasa teklifiyle, Erdoğan'ın sosyal medyayı kapatma niyetini görmüş olduk. İlk fırsatta yine deneyecektir" dedi.

T24'ün haberine göre, henüz TBMM'ye sunulmayan yasa taslağında en tartışmalı konulardan birisi "sosyal ağ sağlayıcıları"na, yani YouTube, Twitter, Facebook gibi ağ sağlayıcılarına, Türkiye'de temsilci bulundurma, kişisel verileri Türkiye'de depolamanın da aralarında bulunduğu bir dizi yükümlülük getiren maddelerdi.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, söz konusu düzenlemelerin torba yasa teklifinden çıkarıldığını açıklarken, "Whatsapp düzenlemesi yasa teklifinden çıkarıldı. Twitter, Facebook, Instagram'ın kapatılması yetkileri de yasa teklifinden çıkarıldı. Yasa teklifiyle, Erdoğan'ın sosyal medyayı kapatma niyetini görmüş olduk. İlk fırsatta yine deneyecektir" dedi.