Yıl sonunda bir aylık koronavirüs tatiline giren TBMM’de mesai bugün yeniden başlıyor. Genel Kurul’un gündeminde Cumhurbaşkanı’na yeni yetkiler de veren “teknoloji bölgesi” düzenlemesi bulunurken komisyonlarda ise “internete sansür” tartışılacak. Varlık Fonu Denetim Raporu da TBMM gündemine gelecek.

Tartışmalı düzenlemelere devam

BirGün/ANKARA

Cumhurbaşkanı’na malvarlığı dondurma, İçişleri Bakanı’na ise sivil toplum örgütlerine müdahale yetkisi veren torba düzenlemenin yasalaşmasının ardından bir aylık tatile giren TBMM, bugün yeniden çalışmaya başlıyor.

Pandemi sürecinde halkın acil taleplerine yanıt vermek yerine ajandasındaki tartışmalı düzenlemeleri yasalaştıran iktidar partisi, verilen aranın ardından da bu yöntemle çalışmayı sürdürecek. TBMM Genel Kurulu’nun ilk gündem maddesi, ‘teknoloji geliştirme bölgelerine ilişkin kanun teklifi’ olacak. Teklif, şirketlere çok sayıda muafiyet, Cumhurbaşkanı’na da yeni yetkiler verecek. Genel Kurul’daki görüşmelerin hafta boyunca sürmesi bekleniyor.

TBMM’de komisyonlar da yoğun mesaiye başlayacak. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nda bu hafta iki ayrı toplantı gerçekleştirilecek. İlki bugün yapılacak toplantılarda sosyal medyada son dönemde yaşanan gelişmelerin değerlendirileceği öğrenildi.

‘REFORM PAKETİ’ BEKLENİYOR

AKP, yargıda düzenlemeler yapan çalışmasını da tamamladı. Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında hazırlanacak hukuk ve ekonomi alanındaki düzenlemelerin bu hafta içerisinde TBMM’ye sunulması bekleniyor. TBMM Milli Savunma Komisyonu da bu hafta mesai yapacak. Komisyonda, AKP’nin geçen hafta Meclis Başkanlığı’na sunduğu ve askerlik kanununa ilişkin düzenlemeler içeren torba teklif görüşülecek.

VARLIK FONU DENETİMİ

Kamunun önemli birçok kuruluşunu bünyesinde toplayan Türkiye Varlık Fonu’nun denetim raporu, aylar süren gecikmenin ardından TBMM’ye sunuldu. Devlet Denetleme Kurulu’nun koordine ettiği denetimler sonucu hazırlanan rapor, yarın Plan ve Bütçe Komisyonu’nda gündeme gelecek.