Afyonkarahisar'da polisler ile tartışırken cep telefonu ile çekim yapmak isteyen bir kişi, emniyetin genelgesi gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

Tartıştığı polisleri görüntülemek isteyen kişi gözaltına alındı

Afyonkarahisar’da sokağa çıkma uygulaması esnasında tartıştığı polis memurlarını cep telefonu ile görüntülemek isteyen kişi gözaltına alındı.

İHA'nın haberine göre, kent merkezinde bulunan kavşaktan aracıyla geçen bir yurttaş, polis uygulama noktasında durduruldu ve kendisinden izin belgesini ibraz etmesi istendi. Polisle tartışmaya başlayan yurttaş, bu esnada cep telefonunu çıkartarak görevli memurları görüntülemeye başladı.

Polis ekipleri Emniyet Genel Müdürlüğü'nün görevli kolluk kuvvetlerinin görüntülenmesini yasakladığını söyleyerek müdahale etti. Olay yerine Asayiş Şubesi ekiplerinin sevk edilmesi üzerine şahıs ve beraberindekiler ifadesi alınmak üzere Milli Birlik Polis Karakolu’na götürüldü.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün toplumsal olaylarda görüntü, ses ve fotoğraf alınmasına engel olan genelgesine karşı açılmış çok sayıda dava bulunuyor.