Fatsa Kayaköy’e kurulan kalker ocağına ilişkin duruşma Ordu İdare Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya civar köy ve mahallelerde yaşayan halk da destek için geldi.

Taş ocağı şirketine karşı Fatsa halkının hukuk mücadelesi sürüyor

Ordu'nun Fatsa ilçesi, Ilıca, Kayaköy ve Akçakese Mahallelerinde, kalker ocağı projesine, bölge halkı tarafından kalker ocağının çok büyük bir alanı kaplayacağı, çevreyi ve doğal yaşamı tahrip edeceği gerekçesiyle dava açıldı.

Taş ocağına ilişkin çevre derneklerinin açtığı dava bugün görüldü.

Ordu Adliyesi önünde açıklama yapan avukatlar, dayanışma için teşekkür ederken hukuki süreçte de bu desteğin çok büyük bir önemi olduğunu vurguladı.
‘ÇED gerekli değildir kararı’nın iptali için açılan davayla ilgili bilgi veren Avukat Tuğçe Yıldız, “Kayaköy Mahallesi'nde yapılması planlanan taşocağıyla ilgili alınan ve bilirkişi raporlarında dava dilekçesinde anlattığımız keşifte köy halkının anlattığı hususların tamamı tek tek açıkça tespit edildi” dedi. Yıldız, “Gerek bu açılması planlanan madenin, yer altı ve yer üstü kaynaklarına vereceği zarar, hiçbirinin bilimsel şekilde rapor altına alınmamış olması, bu hususların tamamı raporda zaten mevcuttu. Mahkemece bugün yapılan duruşmada da biz detaylı şekilde dile getirdik.” ifadelerini kullandı.

"BÜTÜN KÖYLER TEK VÜCUT OLMUŞ DURUMDA"

Avukat Nur Hilal Gündüz de burada yaptığı açıklamada şöyle konuştu: 
“Biz duruşmanın sonucunda mahkemenin bilirkişi raporları doğrultusunda olumlu bir karar vereceğini düşünüyoruz. Zaten bu taş ocağından etkilenmesi imkan dahilinde olan bütün köyler tek vücut olmuş durumda. Bugün bu mahkemeye gelerek ve zaten bu dayanışmayı, örneğini çok açık bir şekilde gösterdiler. Bu süreçte de Kayaköylüler, Tepecikliler diğer bitişik köy halkları gerçekten büyük destek verdiler. Hukuki süreçte de bu desteğin çok büyük bir önemi var. Umarım davamız olumlu sonuçlanacak.”