786 milyon TL’lik bütçesiyle yetinemeyen AKP'li Başakşehir Belediyesi, 350 milyon TL’lik ek bütçe yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tasarruf genelgesi ile Emine Erdoğan'ın israf sözlerini hatırlatan CHP’li Meclis Üyesi Kayabaşı, AKP'li Belediye Başkanı ile Meclis üyelerine, “Bu israfçı tutumunuz ve savurgan haliniz sizi adeta kibir abidesi haline getirdi” dedi.

Tasarruf deyip para saçıyorlar:  AKP'li belediyeye 786 milyon TL yetmedi 350 milyon TL’lik ek bütçe yapıldı

İsmail ARI

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "tasarruf tedbirleri" genelgesi yayımlarken, Emine Erdoğan'ın “israfa” ilişkin sözleri gündem olurken, 2021 yılı bütçesi 786 milyon TL olan AKP'li Başakşehir Belediyesi, oyçokluğu ile 350 milyon liralık ek bütçe çıkardı. Milyonlarca liralık ek bütçe arsa satışlarının geliriyle karşılanacak.

Başakşehir Belediye Meclisi, dün 786 milyon TL’lik bütçeye ek olarak 350 milyon TL’lik “ek bütçe” teklifini görüştü. Belediye Meclisi’nde AKP’li ve MHP’li Meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilen 350 milyon TL’lik ek bütçeye CHP’li meclis üyeleri tepki gösterdi. CHP grubu adına konuşan Meclis üyesi Beyzade Kayabaşı, AKP’li Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nu eleştirerek, “Başkanlık makamınızdan çıkmayıp, vatandaşın gerçeklerinden ne kadar uzak olduğunuz apaçık ortadadır” dedi.


MİLYONLARCA LİRAYA BELEDİYE SARAYI

Konuşmasında, iki yıldır yapımı devam eden, İstanbul’un en şatafatlı belediye binası olarak nitelendirilen yeni belediye sarayı inşaatını da hatırlatan CHP’li Meclis Üyesi Beyzade Kayabaşı, şunları söyledi:

Bu israfçı tutumunuz ve savurgan haliniz sizi adeta, kibir abidesi haline getirdi. Bütçede tasarruf konusunda; Sayıştay raporlarını dikkate almıyorsunuz, muhalefeti dinlemiyorsunuz, vatandaşı umursamıyorsunuz ve en önemlisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tasarruf Genelgesi’ne de uymuyorsunuz. Çok merak ediyoruz sahi siz ne yapmak istiyorsunuz?

VATANDAŞA LOKMALARINI BÖLMESİ SÖYLENİYOR

Daha iki hafta önce Cumhurbaşkanı Kamuda Tasarruf Genelgesi’ni açıklarken, sizden en az yüzde 20 tasarruf bekliyordu. Tasarrufta vatandaşın bile lokmalarını yarıya bölmesi gerektiği önerilirken, 350 milyon TL’lik ek bütçe talebinizi CHP Meclis Grubu olarak şiddetle reddediyoruz.”

tasarruf-deyip-para-saciyorlar-akp-li-belediyeye-651-milyon-tl-yetmedi-350-milyon-tl-lik-ek-butce-yapildi-897087-1.
Meclis Üyesi Beyzade Kayabaşı



CHP'Lİ KAYABAŞI "NEYDEN TASARRUF ETTİNİZ?" DİYE SORDU

Ayrıca, CHP’li Kayabaşı konuşmasında AKP’li Belediye Başkanı Kartoğlu’na şu soruları da yöneltti:

• Başkanlığın envanterinde bir tane bile binek aracınız yokken milyonlarca para verip kiraladığınız araç saltanatından tasarruf ettiniz mi?

• İstanbul’un en pahalı ve şatafatlı belediye binası inşaatının lüks ve ihtişam tutkunuzdan tasarruf ettiniz mi?

• Bütçenizde ve programlarınızda olmamasına rağmen anlık kararlarla yaptırdığınız seyir terası gibi çılgın projelerinizden tasarruf ettiniz mi?

• Bu pandemi ve ekonomik krizde vatandaşımız kuru soğana muhtaç iken siz yüzbinlerce adet lale ve sümbül soğanlarınızdan ve yapay çimlerden tasarruf ettiniz mi?

• Kamu kurumlarına ödemeniz gereken borçları ödemeyip, halkının geleceği olan arazileri satmaktan tasarruf ettiniz mi?