Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Abdülaziz Yeniyol'un, tadilat gören müdürlükteki bir katın tamamını sadece kendisine tahsis ettiği öğrenildi.

Tasarruf genelgesi müdüre geçerli değil

Berkay SAĞOL

Eğitim emekçileri ve veliler, yüz yüze eğitimin sürdürülebilir olması için yeterli önlemlerin alınması konusunda Milli Eğitim Bakanlığı’nı uyarsa da öğrenciler, birçok eksikle okula başladı. Okullar için alınmayan pandemi önlemini Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Abdülaziz Yeniyol aldı. Yeniyol, tadilat yapılan müdürlük binasındaki iki odayı birleştirerek bir katın tamamını yalnızca kendisine tahsis etti.

Edinilen bilgiye göre, bir katın tamamen müdüre kapatılmasının ardından diğer çalışanların üç veya dört kişi aynı odada çalıştığı ve bazı çalışanların ise ek hizmet binasına gönderildiği bildirildi.

Tasarrufun yalnızca müdür için geçerli olmasına tepki gösteren çalışanlar, okullarda kağıt, temizlik malzemesi vb. ihtiyaçları velinin cebinden karşıladığını dile getirdi.

Eğitim Sen Yalova Şube Başkanı Özgür Girişen BirGün’e yaptığı açıklamada, “Binaya yapılan tadilat sonrası tasarruf tedbirleri genelgesine rağmen, makam odasına yeni perdeler, koltuklar ve zemin döşemesi yapıldı. Personele çay servisinin bile olmadığı müdürlük binasında, müdür kendi katına özel mutfak yaptırdı. Öyle görünüyor ki tasarruf tedbirleri yalnızca çalışanlara ve öğrencilere uygulanıyor. Görünen o ki 2021/14 tasarruf tedbirleri genelgesi Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Abdülaziz Yeniyol için geçerli değil” dedi.

tasarruf-genelgesi-mudure-gecerli-degil-918500-1.

tasarruf-genelgesi-mudure-gecerli-degil-918501-1.