Taşdelen Londra’da Çankaya modelini anlatacak

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Londra’da Avrupa Solunun önemli aktörlerinin katılacağı “Çoğunluk İçin Avrupa-Avrupa’yı Dönüştürecek Sol Bir Strateji Geliştirmek” konferansına katılarak, dünya ve Türkiye’de sosyal demokrat belediyecilik uygulamalarını anlatacak.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Londra’da düzenlenecek “Çoğunluk İçin Avrupa-Avrupa’yı Dönüştürecek Sol Bir Strateji Geliştirmek” konferansına katılacak.

Konferansın açılış konuşmasını Jeremy Corbyn’in yapması beklenen konferansta Çankaya Belediye Başkan Alper Taşdelen’in yanı sıra Portekiz Başbakanı Antonio Costa, Yunanistan Maliye Bakanı Euclid Tsakalatos, Londra Belediye Başkanı Sadiq Kahn, Syriza’dan Marina Prentoulis, Demos’tan Carl Miller, ekonomist Ann Pettifor, LSE Küresel Yönetişim Profesörü Mary Kaldor’un gibi önemli simlerin bulunduğu konferansta, dünya ve Türkiye’de sosyal demokrat belediyecilik uygulamalarını anlatacak. Taşdelen, Londra Belediye Başkanı Sadiq Kahn ile aynı oturumda “Değişen Avrupa'da Belediyeler” başlıklı bir konuşma yapacak.

Dünyanın her alanda büyük krizler yaşadığı bir dönemde, insani krizlerden ekolojiye, toplumsal çöküşten ekonomik adaletsizliğe kadar her alanda sosyal demokratların alternatif stratejiler geliştirmesinin tarihi önemde olduğunu belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Londra Konferansı’nda bu politikaların ele alınacağını belirtti. Taşdelen, Türkiye’yi, Cumhuriyet Halk Partisini ve sosyal demokrat belediyeciliği temsil etmekten büyük bir onur duyduğunu ifade etti.