Taşeron işçilerine kadro ne zaman?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2017 yılında yayımlanan 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamuda çalışan tüm taşeron işçilerinin daimi kadroya alınacağı açıklanmasına rağmen halen kadro verilmeyen işçileri yeniden TBMM gündemine taşıdı. Gürer, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, kamuda halen taşeron işçisi olarak çalışanlara ne zaman kadro verileceğinin açıklanmasını istedi.

Gürer, 2017 yılında çıkarılan KHK ile bazı taşeron firma çalışanlarının kadroya alındığını, ancak halen kadro beklentisi olan çok sayıda kamu çalışanının bulunduğunu söyledi.

Belediyelerdeki taşeron işçilerinin belediye şirketlerine geçirildiğini hatırlatan Gürer, başta Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı olmak üzere farklı bakanlıklar bünyesinde de çok sayıda personelin kadro beklentilerinin sonuçsuz kaldığını ifade etti.

CHP Milletvekili Gürer, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde şu sorularına yanıt verilmesini istedi:

► “Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde Karayolları, Demiryolları ve PTT’deki taşeron firma çalışanları ve kamudaki kiralık araç şoförü olarak çalışan işçilerin kamudaki asıl kadrolarına alınması hangi tarihte sağlanacaktır?

► 21 aydır bekleyen mühendis, tekniker ve İİBF’liler (iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunları) için alım yapılacak mıdır?”