Tataristan'da bir Rus uçağı düştü. Kazada 16 kişi hayatını kaybederken, 7 kişi de yaralandı.

Tataristan'da paraşütçüleri taşıyan uçak düştü: 16 ölü

Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nde paraşütçüleri taşıyan bir L-410 uçağının düştüğü bildirildi.

Sputnik'in aktardığı bilgiye göre Rusya Acil Durumlar Bakanlığı bölge idaresi de bu bilgileri doğruladı.

Acil servislerin aktardığı son bilgilere göre uçaktan 7 kişi çıkarılarak hastaneye sevk edildi. Ön bilgilere göreyse 16 kişi hayatını kaybetti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Rusya Soruşturma Komitesi Ulaştırma Bölgeler Arası Soruşturma Departmanı’ndan Rus basınına aktarılan bilgiye göre, Tataristan’da meydana gelen L-410 uçak kazası ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Yetkili, “Tataristan'da müfettişler kazanın hangi koşullarda meydana geldiğini araştırıyor. Rusya Soruşturma Komitesi Ulaştırma Bölgeler Arası Soruşturma Departmanından müfettişler ve kriminologlar olay yerine gitti. Kazanın tüm ayrıntıları ve nedenleri netleştiriliyor” diye konuştu.

Yerel basında çıkan haberlere göre, kazanın nedeni ekipman arızası oldu.

İç hatlarda kullanılan L-410, çift motorlu bir uçak olup, 1960'ların sonlarında Çekoslovakya'da geliştirildi. 1973'te ise ticari amaçlı kullanımına başlandı.

Tataristan Sağlık Bakanlığı’ndan bir yetkili, hastaneye kaldırılan 7 yaralıdan birinin durumunun son derece ağır olduğunu ifade etti.

Eylül ayında aynı tip uçak İrkutsk bölgesine sert iniş yapmıştı. Kazada, uçağın içindeki 16 kişiden 4’ü hayatını kaybetmiş, 12 kişi de yaralanmıştı.