Erdoğan dün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na “Ben ömrümde böyle tatil yapmadım” dedi. Akıllara inşaatı devam eden ve yapay plaj eklemek için binlerce ağacın kesildiği ‘yazlık saray’ geldi

Tatil de yaptı, yazlık saray da

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize’de toplu açılış töreninde konuştu. Konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yüklenen Erdoğan, “Ben başbakanlığımda da cumhurbaşkanlığımda da böyle tatil yapamadım” dedi.

Oysa Erdoğan’ın yazlık saray inşaatı devam ediyor. Binlerce ağacı kesip yapay plaj için denizin kumla doldurulduğu Marmaris Okluk koyundaki yazlık sarayın Cumhurbaşkanı ve ailesinin talebine göre yeniden yapılacağı iddia edilmiş, 30 milyon TL daha ek harcama yapılacak olan saray masrafları ise Meclis’e taşınmıştı.
İçinde yok yok…

Okluk Koyu’nda başlatılan proje için, önce sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde inşa edilen yazlık konut yıkıldı. Daha sonra, bölgenin koruma statülerinde ve imar planlarında değişikliğe gidildi. İnşaatı büyük ölçüde tamamlanan ‘yazlık saray’ için deniz dolduruldu, yeni bir otoyol ve büyük yatların yanaşabileceği iskeleler yapıldı.

Yaklaşık 40 bin ağacın kesilmesine neden olan ‘yazlık sarayın’ yanı sıra yerleşkeye personel lojmanlarının dışında havuzlu villalar inşa edildiği de ortaya çıktı. Erdoğan’ın kullanacağı sarayın hemen arkasında daha küçük boyutta ve önlerinde havuzlar bulunan konutlar inşa edildi.

Yazlık sarayın iki açık spor sahasının yapımı da tamamlandı. Okluk Koyu’nda süren inşaatların yol açtığı doğa katliamının tüm hızıyla sürdüğünü söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Mürsel Alban, “Bir konut yapılacak denilen alandaki tesislerin sayısı her geçen gün artıyor. Halkın girişine kapalı olan alanı uzaktan izlerken bile birçok tespiti yapabiliyoruz. Bir de içeri alırlarsa neler görürüz tahmin edemiyorum” demişti.