Kurban Bayramı tatilinden dönen yurttaşlar, Anadolu Otoyolu'nun Düzce ve Bolu kesiminde İstanbul yönünde yoğunluk oluşturuyor. Sakarya TEM Otoyolu'ndaki yoğunluk da gece saatlerinde artarak devam ediyor. İstanbul'da ise trafik yoğunluğunun gece saatlerinden sonra azaldığı gözlemlendi.

Tatilcilerin dönüş yolculuğu: TEM'de trafik yoğunluğu

Kurban Bayramı tatilini memleketleri ve sahil bölgelerinde geçirenlerin İstanbul'a doğru yolculuğu dün de sürdü.

Anadolu Otoyolu'nun Düzce ve Bolu kesiminde, Kurban Bayramı tatilinden dönen sürücüler, İstanbul yönünde akıcı da olsa trafik yoğunluğu oluşturdu.

Bayram tatilini İstanbul dışında geçiren bazı vatandaşların önceki gece sabah saatlerinden itibaren dönüşe geçmesiyle Anadolu Otoyolu'nda başlayan akıcı trafik yoğunluğu dün de görüldü.

Bölgede gece saatlerinde yoğunluk zaman zaman artarken sabah saatlerinde ulaşım akıcı seyrinde devam etti.

Otoyolun Düzce kesiminde özellikle Sarıçökek, Gümüşova rampaları, Bolu Dağı 1, 2 ve 3 viyadük üzerinde akıcı trafik gözlenirken ulaşımda aksama yaşanmadı.

Güzergahta görev yapan trafik ekipleri, sürücüleri takip mesafesini korumaları ve hız yapmamaları konusunda uyardı.

Otoyolun Bolu kesiminde ise Gerede-Karadeniz bağlantı yolu, Yeniçağa ve Köroğlu rampaları, Abant ve Elmalık mevkisi ile Bolu Dağı Tüneli'nde dönüşe geçen tatilciler nedeniyle trafiğin normalin üzerinde olduğu görüldü.

İstanbul'da ise gece saatleriyle birlikte trafik yoğunluğu azalmaya başladı. İBB'nin Trafik Yoğunluğu Haritası'na göre, şehirdeki trafik yoğunluğu 4 Ağustos saat 00.30 itibariyle yüzde 11 olarak kaydedildi.

SAKARYA DA KİLİT

Sakarya TEM Otoyolu'nda oluşturduğu yoğunluk da gece saatlerinde artarak devam etti.

Anadolu’dan İstanbul yönüne dönüşe geçen tatilcileri taşıyan araçlar, gece saatlerinde TEM Otoyolu Sapanca kesiminde trafiği zaman zaman durma noktasına getirdi. Trafiğin durma noktasına geldiği TEM Otoyolu Sapanca kesimi ise havadan görüntülendi. Görüntülerde tatilcileri taşıyan araçların sıkışan trafikte ilerlemekte güçlük çektikleri görüldü.

tatilcilerin-donus-yolculugu-suruyor-764126-1.