Halk ekonomik krizle boğuşurken AKP’li Urfa Haliliye Belediyesi, türkücü İbrahim Tatlıses'in doğduğu evin müzeye dönüştürülmesi için bir milyon TL harcayacak. AKP’li belediyenin ihalesini ise yandaş iş insanı aldı.

Tatlıses müzesi 1 milyon yutacak

Uğur ŞAHİN

Ülkeyi ekonomik uçuruma sürükleyen iktidar, yarattığı yoksulluğu görmezden gelirken AKP’li belediyeler, kriz günlerinde bile ‘ilginç’ harcamalara imza atıyor. Bunun son örneği Urfa’nın Haliliye ilçesinde gerçekleşti.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, AKP’li Mehmet Canpolat’ın yönetimindeki Haliliye Belediyesi’ne bağlı Destek Hizmetleri Müdürlüğü, 21 Şubat’ta “İbrahim Tatlıses Müzesi Yapım İşi” başlığıyla bir ihale açtı. Tatlıses’in doğduğu evin bakımının yapılması ve müzeye dönüştürülmesi için yapılan ihaleye yalnızca dört şirket teklif verebildi. Ancak teklifleri değerlendiren idare, bunları geçersiz kıldı. Ardından da ‘rakipsiz kalan’ Ömer Ferhat Tavaş’ın ihaleyi kazandığı açıklandı.

AKP’li Haliliye Belediyesi ile AKP'ye yakınlığıyla bilinen Ömer Ferhat Tavaş arasında 14 Mart’ta, bir milyon TL’lik sözleşme imzalandı. “İbrahim Tatlıses Müzesi Yapım İşi”nin süresi ise 90 gün olarak belirlendi. İş kapsamında Tatlıses’in doğduğu Hızmalı Mahallesi'nde, avlusunda mağara da bulunan ev müzeye dönüştürülecek.

BACASIZ SANAYİ

Şanlıurfa Valiliği ile Haliliye Belediyesi arasında İbrahim Tatlıses’in doğduğu ev için 8 Şubat’ta bir protokol imzalanmıştı. AKP’li Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, "Projemiz, Şanlıurfa'nın 'bacasız sanayi' olarak adlandırdığımız turizmde yakaladığı ivmeyi daha da yukarılara taşınması anlamında önem taşıyor" demişti.

‘3 TEKNEM, 2 UÇAĞIM VAR'

Doğduğu mağaranın restore edilerek turizme kazandırılacağını anlatan Türkücü İbrahim Tatlıses ise şu ifadeleri kullanmıştı: “İnsanların, doğup büyüdüğüm mağarayı görmelerini istiyorum, çünkü bilmiyorlar. Allah 'yürü ya kulum' dedi, çok şükür yürüdük. Her şey Allah'ın emrettiği gibi olur, sonradan da bir kaza geldi, bizi buldu, olsun. Şimdi 3 teknem var. 3 villam, 2 uçağım vardı. Her şey için şükrediyorum."

***

‘Yanık seslerin anavatanına hayırlı olsun

AKP’li Şanlıurfa Belediyesi’nin Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün Youtube hesabında, ihalesi yapılan işe ilişkin bir tanıtım videosu yer alıyor. Videoda, aynen şu ifadeler kullanılıyor: “Yanık seslerin, kadife seslerin anavatanı Şanlurfamıza yakışır bir projeyi hayata geçiriyoruz. Türkiye’de ve dünyada büyük bir hayran kitlesi bulunan, hemşehrimiz İbrahim Tatlıses’in doğduğu kargir evin bakım onarımı yapılarak müzeye dönüşüyor. Anısını yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak amacıyla İbrahim Tatlıses müzesini hayata geçiriyoruz. Şanlıurfa mimarisini yaşatacak, adına yakışır bir eser kazandırıyoruz.”