Karadeniz’de hafta kapanıyor. Bir tarafta Trabzonspor, diğer yanda Kasımpaşa… Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadyumu’nda nefesler tutulmuş, ilk düdük bekleniyor.

Avrupa’da alınan Monaco mağlubiyetinden sonra bordo-mavililer, ligde hata yapmak istemiyor. Üç gün sonra tekrar Monaco ile karşılaşacak Abdullah Avcı’nın talebeleri, pazar akşamı da Beşiktaş’a konuk olacak. Bu zorlu takvimde deneyimli hoca oldukça ofansif bir kadroyu sahaya sürmüş. Hamsik-Bakasetas-Yusuf Yazıcı-Trezguet-Maxi Gomez beşlisi kâğıt üstünde çok şey vadediyor. Camiaya bu sezon şimdilik çok güven vermeyen son şampiyon kazanıp puanını 19’a çıkarmak istiyor.

Lige facia bir başlangıç yaptıktan sonra teknik direktörlük koltuğuna Şenol Can’ı oturtan lacivert-beyazlılar, o günden sonra çıkışa geçmiş durumda. Deplasman ekibinde Hajradinovic-Trpan-Eysseric orta sahasının performansı özellikle merak ediliyor. Ligin en çok gol yiyen ekiplerinden biri olan İstanbul ekibinin rakibin usta ayaklarına karşı takım savunmasını iyi yapması gerekiyor.

Dengeli başlayan mücadelenin 15. dakikasından sonra ev sahibi baskısını artırıyordu. 19’da Trezeguet’nin ortasına Bakasetas kötü vurmuştu. Rakibinin baskısını kıran deplasman ekibi oyunu giderek dengeliyor, birkaç kez de iyi geliyordu. Son tercihler daha iyi olsa, tabela değişebilirdi. Eysseric’in uzaklardan kullandığı serbest atışta sezona iyi başlamayan Uğurcan dikkatliydi. Sanki Avcı ikinci 45 dakikaya bir değişiklikle başlasa yeriydi.

İkinci yarı Siopis’in yerine Djaniny oyundaydı. Devre arasının 18 dakika olmasının haber değeri yoktu. Malum bir zamanlar bizim ülkede de devre arası 15 dakikaydı. 57’de Hamsik’in sert şutunu Ertuğrul iyi çıkarmıştı. 60’ta Hamsik’le Yusuf çıkmış, Gbamin’le Umut girmişti.

Rakip kaleyi hiç düşünmeyen İstanbul ekibi karşısında sürekli hamle yapan Avcı, riskleri alıyordu. Ceza sınırındaki Bartra’yı kenara alan deneyimli hoca ön libero Gbamin’i savunmaya çekmişti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, karşılaşma başladığı gibi bitiyordu.

Trabzonspor zorlu haftaya beraberlikle başladı. Avcı, riskleri aldıysa da öğrencileri üretmekte çok zorlandı. Bu oyunla Monaco ve Beşiktaş maçları çok zor geçer söylemedi demeyin. Kasımpaşa’ya gelince… İkinci yarıda beşe iki geliştirdikleri kontrayı harcamaları akıl alır gibi değildi. Savunmaları iyiydi de ileride varlık gösteremediler. Yine de bir puan onlar için çok değerli!