Bitlis Tatvan’da görev yapan Görsel Sanatlar Öğretmeni Sevda Eren, yaptıkları çalışmalarla öğrencilerinin hayatına dokunuyor. Sadece öğrencileriyle değil 81 ili de çalışmalarına katan Eren, amacının bölge halkının ve öğrencilerin sanatla içli dışlı olmalarını sağlamak olduğunu söylüyor

Tatvan’a sanatı sevdirdi

DİLARA ŞİMŞEK

Bitlis Tatvan Van Gölü Ortaokulu'nda görev yapan Görsel Sanatlar Öğretmeni Sevda Eren, geçen mayıs ayında unutulmaz bir etkinlik gerçekleştirdi. Meşhur tabloları öğrencileriyle canlandıran Sevda Öğretmen'in geri dönüşüm malzemeleriyle yaptığı tablolarda, ünlü ressamların eserlerinde yer alan karakterleri canlı model kullanarak yansıtması büyük ilgi gördü.

Yaklaşık dört yıl önce ilçedeki okula atanan Eren, sıra dışı çalışmalarıyla hem okulda hem de öğrencilerin yaşamlarında farkındalık yarattı. Eren, öğrencileriyle yaptığı çalışmaları BirGün’e anlattı.

Eren, yaptıkları çalışmalarla öğrencilerde olumlu değişimler gözlemlediğini söyledi. Çocukların yapabileceklerine inandırmak gerektiğini söyleyen Eren, şöyle konuştu:

“Çocuklarımızı karakterlere benzeyecek şekilde seçtik. Canlandıracakları eserleri araştırarak o sanatçıyı, eseri incelediler ve bu bakışlarına kadar yansıdı. Ve derslerde çok aktif olmayan çocuklarımızı seçtim, çünkü kendilerine güvenmeye ihtiyaçları vardı. Sergi sonrasında müthiş derecede özgüvenleri arttı. Hepsinin farklı özellikleri, farklı yetkinlikleri var. Bir imkân sunulursa kendilerini gösterebiliyorlar. Çocuklara yapabileceklerine inandırmak gerekiyor.”

tatvan-a-sanati-sevdirdi-651960-1.

‘HEP BERABER GÜZELİZ’

"Çalıştığım okullarda 'hep beraber güzeliz' sloganıyla hareket ettim ve sadece dersine girdiğim öğrencileri değil de bütün okulu çalışmalarımıza kattım" diyen Eren, bu seneki sergiyi şu sözlerle anlattı:

“Sadece dersine girdiğim öğrencileri değil de bütün okulu çalışmalarımıza kattım. Çocuklar aynı anda müdürler, müdür yardımcıları ve öğretmenlerle, aileleriyle resim yaptılar ve bu resimler tek bir tabloda bir mozaik gibi birleşiyordu. Sonra dedim ki; Tatvan’da ki çocuklarımız hayatları boyunca bir sergiye gitmemişler o halde onlar gidemiyorsa ben onlar için sergiyi Tatvan’a getireyim. Sanatçıları bizzat arayarak, mesaj yollayarak yapmak istediğim projeden bahsettim ve yurtiçinden yurtdışından birçok güzel isim bizi destekledi ve bize çalışma gönderdiler. Ayrıca 81 ilden okulları tek tek arayarak aynı birer ölçüde portre çalışması istedik. Her şehirden öğretmenler ve öğrenciler bize çalışma gönderdiler ve biz bunları birleştirdik.”

Yaklaşık 300 adet eseri 30 Kasım-2 Aralık tarihinde Tatvan Yaşam AVM’de sergileyeceklerini dile getiren Eren, amacının bölge halkının ve öğrencilerin sanatsal aktivitelere katılımını sağlamak olduğunun altını çizdi.