Gezi Direnişi davasında 18 yıl hapis cezası verilen Tayfun Kahraman, YSK üyelerine hakaret ettiği suçlamasıyla yargılanan İBB Başkanı İmamoğlu'na, "Umarım çok yakında tüm bu hukuksuzlukların sona erdiği, demokratik, adil, özgür ve eşit bir ülkede karanlıktan bir daha söz etmeyeceğiz" ifadeleriyle destek mesajı yolladı.

Tayfun Kahraman'dan İmamoğlu'na destek mesajı

Gezi Direnişi davasında 18 yıl hapis cezası verilen Tayfun Kahraman, tutuklu bulunduğu Silivri'deki Marmara Cezaevi'nden, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine 'hakaret' ettiği suçlamasıyla yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'na destek mesajı yolladı.

Kahraman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İmamoğlu'nun haksız bir yargılama ile karşı karşıya olduğunu söyleyerek, "Umarım çok yakında tüm bu hukuksuzlukların sona erdiği, demokratik, adil, özgür ve eşit bir ülkede karanlıktan bir daha söz etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Tutuklandığında İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı olarak görev yapan Kahraman, paylaşımında, şu ifadelere yer verdi: "Bugün, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız, yol arkadaşı olmaktan onur duyduğum sayın Ekrem İmamoğlu hukuksuz bir yargılama ile karşı karşıya bırakılarak İstanbul halkının demokratik iradesine dayanan yetkilerinin gaspı ve siyasi hayatının bitirilmesi ile tehdit ediliyor. Bu açık hukuksuzluğa karşı madden olmaka da manen yanında olduğumu, destek ve dayanışma duygularımı bildirmek isterim. Umarım çok yakında tüm bu hukuksuzlukların sona erdiği, demokratik, adil, özgür ve eşit bir ülkede karanlıktan bir daha söz etmeyeceğiz"

İMAMOĞLU HAKKINDA HAPİS CEZASI VE SİYASİ YASAK TALEBİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart seçimlerinin iptal edilmesinin ardından yaptığı basın açıklaması gerekçe gösterilerek, eski YSK Başkanı Sadi Güven ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanıyor. Savcı, İmamoğlu hakkında en üst sınırdan 4 yıl 1 ay hapis cezası ve Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 'siyasi yasak' içeren 53. maddesinin uygulanmasını talep ediyor.