Gezi tutuklusu Dr. Tayfun Kahraman'ın, bir yıldır tutuklu bulunduğu Marmara Cezaevi'nde yazdığı "Adaleti Beklerken | Deprem, Siyaset, Kent" isimli kitabı, raflardaki yerini aldı.

Kaynak: Haber Merkezi
Tayfun Kahraman'ın cezaevinde yazdığı kitap raflarda

Gezi Davası'nda 18 yıl hapis cezası verilen İBB Şehircilik Proje Koordinatörü Dr. Tayfun Kahraman'ın Marmara Cezaevi'nde yazdığı "Adaleti Beklerken | Deprem, Siyaset, Kent" isimli kitabı bugün okuyucularıyla buluştu. 

İMAMOĞLU: "TAYFUN KAHRAMAN BU KORKUNUN KURBANI"

Çavdar Yayınları'ndan çıkan kitabın önsözünü İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yazdı. İmamoğlu, yazdığı önsözde şu ifadelere yer verdi:

"Neden bu ülkenin aydınları hapiste? Bu vatanın düşünen, üreten insanları neden gün yüzü görmüyor? Çünkü bu iktidar bilimin ışığından, gerçeklerden, doğruluktan çekiniyor. Tayfun Kahraman da işte bu tahammülsüzlüğün, korkunun kurbanı…

Kahraman'la geçmişe dayanan bir dostluğumuz ve mesai arkadaşlığımız var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı görevini başarıyla yönetiyordu. 

Meslek odası yöneticiliği, akademisyenlik, imar hukukçusu kimliklerine de sahip.

Bir yılı aşkın süredir, Gezi Direnişi’ni cezalandırmak isteyenler tarafindan, olmayan delillerle tutuklandı ve Silivri Cezaevi'nde alıkonuyor. Peki böylesi baskılar, onun bu milletin iyiliği, esenliği için çalışmasına engel oluyor mu? Elbette hayır. Elinizdeki bu kitap Kahraman'ın tutsaklığı sırasında kent sorunları üzerine yazdığı çok değerli bir eser.

Kahraman, 6 Şubat'ın nasıl göz göre göre geldigini anlatıyor bize. AKP iktidarının yürüttüğü bilinçsiz, ranta dayalı politikalar sonucunda ortaya çıkan yanlışları ve sorumluluktan kurtulmak için "Yüzyılın Felaketi" olarak adlandırdığı yıkımı ele alıyor.

Afetin göz göre göre geldiğini aktaran Kahraman insanca yaşanabilir, sağlıklı ve güvenli kentlerin formülünü bu kitapta veriyor.

Çok kısa zamanda aramızda olması ve yeni eserlere dışarıda imza atması dileğiyle..."

Tayfun Kahraman'ın eşi Dr. Meriç Demir Kahraman da Twitter üzerinden eşinin yazdığı kitabın tanıtımını "Sözümüz geleceğe... Silivri'den selamlar" notuyla paylaştı.