Gezi Davası kapsamında 18 yıl hapis cezası alarak tutuklanan İBB Şehircilik Proje Koordinatörü Koordinatörü Tayfun Kahraman ve TMMOB Mimarlar Odası avukatı Can Atalay, Silivri Cezaevi'nden Gazete Duvar'ın sorularını yanıtladı. Kahraman, "Kendimizi iyi ve güçlü hissediyoruz" derken, Atalay, "Gezi Direnişini savunma görevi bize düştü, bu da gurur verici" ifadelerini kullandı.

Tayfun Kahraman ve Can Atalay: Kendimizi güçlü hissediyoruz, Gezi Direnişini savunmak gurur verici

Gezi Davası kapsamında 18 yıl hapis cezası alarak tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehircilik Proje Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Tayfun Kahraman ve TMMOB Mimarlar Odası avukatı Can Atalay, Silivri Cezaevi’nden Gazete Duvar muhabiri Hazal Ocak'ın sorularını yanıtladı. Atalay “Gezi Direnişi’ni savunma görevi bize düştü, bu da gurur verici” derken Kahraman ise “Tek sorunumuz sevdiklerimize hasretlik” ifadelerini kullandı. Yüksek Mimar Mücella Yapıcı, Atalay ve Kahraman’ı cezaevinde ziyaret eden avukat Yalçın Deniz Özen ise görüşmelere ilişkin “Arkadaşlarımızın moralleri son derece iyi ve son derece dirençliler” dedi.

Gezi Davası'nda geçen hafta iş insanı Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi'ye 18’er yıl hapis cezası verildi ve tutuklanmalarına karar verilmişti.

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Can Atalay ve Tayfun Kahraman avukat Yalçın Deniz Özen aracılığıyla açıklamalarda bulundu. Kahraman, kızı Vera’yla vedalaşma görüntülerine ve kendini nasıl hissettiğine ilişkin soruyu, “Elbette ilk günlerde alışmak çok kolay olmadı. Fakat gün geçtikçe buradaki şartlara uyum sağladık. Kendimizi iyi ve güçlü hissediyoruz. Tek sorunumuz sevdiklerimize hasretlik. Dışarıdan gelen mesaj ve açıklamalar bizi gururlandırıyor ve cesaretlendiriyor” diye yanıtladı.

"GEZİ DİRENİŞİNİ SAVUNMAK GURUR VERİCİ"

Can Atalay ise bugüne kadar bir avukat olarak hep savunma tarafında olduğu ve bugün cezaevinde nasıl hissettiğine ilişkin soruyu şöyle yanıtladı: “Cezaevinde olmak tabii ki tatsız bir durum. Ancak Türkiye’nin en olumlu taleplerinden, kitle hareketlerinden birini, Gezi Direnişini savunma görevi bize düştü, bu da gurur verici.”

"HERKESE SELAMLARI VAR"

Yüksek Mimar Mücella Yapıcı Atalay ve Kahraman’ı cezaevinde ziyaret eden avukat Özen ise görüşmelere ilişkin “Arkadaşlarımızın moralleri son derece iyi ve son derece dirençliler. İlk günleri temizlik, alışma süreci, görüş yoğunluğu ile geçiyor. Mücella Yapıcı perşembe, Can Atalay ve Tayfun Kahraman ise dün ilk kez aileleri ile kapalı görüş gerçekleştirdiler. Dışarıdaki yoğun sahiplenme duygusu onlara daha da güç veriyor. Soran herkese selamlarını ve sevgilerini iletiyorlar” dedi.