Taylor Swift, 8 yıl önce hayatını kaybeden Whitney Houston'ın Billboard 200 listesinde ‘en uzun süre zirvede kalan kadın sanatçı’ olma rekorunu kırdı.

Taylor Swift, Whitney Houston'ın 33 yıllık rekorunu kırdı

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

ABD’li şarkıcı Taylor Swift, 2012 yılında yaşamını yitiren müzik efsanesi Whitney Houston'ın 33 yıllık rekorunu kırdı.

30 yaşındaki Swift, Billboard 200 listesinde birinci sırada en uzun süre kalan kadın sanatçı olmayı başararak, bu konuda Houston’ı geride bıraktı.

8’inci albümü Folklore ile yedi haftadır Billboard 200 listesinin zirvesinde yar alan Swift, kariyerinde listede lider olarak yer aldığı hafta sayısını 47’ye (Yaklaşık 11 ay) çıkardı. Folklore’a olan ilgi, Swift’in Counrty Müzik Akademisi Ödülleri’nde gösterdiği ‘Betty’ performansıyla daha da arttı.

Houston ise bu konumunu 46 hafta sürdürebilmişti. Whitney Houston, Şubat 1985’te kendi adıyla çıkardığı albümle 1986’da Billboard 200 listesinin bir numarasına çıkmıştı. Houston, Billboard 200 rekorunu 1987 yılında eline geçirmişti. Bu başlıkta listenin üçüncü sırasında, 34 haftayla Adele yer alıyor.

BILLBOARD 200 HAKKINDA

Billboard 200, ABD’de yayınlanan Billboard adlı müzik dergisinin her hafta çıkardığı müzik albümleri listesidir.

Liste albüm satışlarıyla oluşturuluyor. Albüm satışları her haftanın pazartesi günü sayılmaya başlanıyor ve bu sayım aynı haftanın pazar günü sonlanıyor.

Ardından o hafta en çok satan albüm, listenin zirvesine yerleşiyor. Yeni liste her haftanın perşembe günü açıklanıyor. Billboard 200 listesin dünyadaki en önemli müzik listelerinden biri olarak kabul ediliyor.

Billboard 200 listesinde şu ana kadar en uzun süre bir numarada kalan isim/grup ise The Beatles oldu. The Beatles’ı The Rolling Stones ve Barbra Streisand takip ediyor.