Tayvan, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin ziyaretinin ardından  Çin​ ordusunun adayı çevreleyen tatbikatları sırasında fırlattığı bazı füzelerin düştüğünü duyurdu.

Tayvan: Çin füzeleri karasularımıza düştü

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin kriz yaratan Tayvan ziyaretinin ardından, Tayvan, "karasuları" olarak nitelediği bölgeye, Çin ordusunun adayı çevreleyen tatbikatları sırasında fırlattığı bazı füzelerin düştüğünü duyurdu.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin, Pasifik turu kapsamında yaptığı ve Beyaz Saray ile Pekin arasında iplerin gerilmesine neden olan Tayvan ziyaretinin sona ermesinin ardından Çin’in ziyarete tepkisi sert oldu.

Çin Dışişleri Bakanlığı, Pelosi'nin uçağının önceki gün Tayvan'a inmesinin hemen ardından yaptığı açıklamada, ziyareti kınadığını bildirmiş, Savunma Bakanlığı da ada çevresinde "bir dizi askeri tatbikat" düzenleyeceğini duyurmuştu.

Çin'den gelen açıklamaların ardından Tayvan, "karasuları" olarak nitelediği bölgeye, Çin ordusunun adayı çevreleyen tatbikatları sırasında fırlattığı bazı füzelerin düştüğünü duyurdu.

AA