Tayvan'ın doğusundaki Hualien bölgesinde trenin raydan çıkması 51 kişi hayatını kaybetti, 118 kişi yaralandı.

Tayvan'da tren raydan çıktı: Çok sayıda ölü ve yaralı

Tayvan'ın doğusundaki bir tünelde bir tren raydan çıktı, en az 51 kişinin hayatını kaybettiği ve 118 kişinin yaralandığı açıkladnı. Arama kurtarma ekiplerinin ezilmiş vagonlara ulaşmaya çalıştığı da aktarıldı.

Reuters'ın haberine göre itfaiye departmanından yapılan açıklamada, Taitung'a giden trenin Hualien'in hemen kuzeyindeki tüneldeki raydan çıktığını ve bazı vagonların tünelin duvarına çarptığını duyurdu.

TRENDE 490 KİŞİ VAR

En az 51 kişinin yaşamını yitirdiği bildirilirken, ağır yaralı üç kişi hastaneye kaldırıldığı belirtildi. 20 civarında hafif yaralı da yakınlardaki hastanelere gönderildi.

Ulaştırma Bakanı Lin Chia-lung gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce 350 yolcu taşıdığı belirtilen trende yaklaşık 490 kişi bulunduğunu ifade etti. Tayvan lideri Tsai Ing-wen de, "Hualien'deki tren kazası için acil servislerimiz etkilenen yolcuları ve demiryolu personelini kurtarmak ve yardımcı olmak için seferber edildi. Bu yürek parçalayan olayın ardından elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz" dedi.

EZİLEN VAGONLARA ULAŞILAMIYOR

Trenin ilk dört vagonundan 80 ila 100 kişi tahliye edilirken, beş ila sekiz vagonun ise ezildiği ve ekiplerin bunlara ulaşmakta zorlandığı aktarıldı.

Yere haber ajansları kazanın sebebinin düzgün park edilmemiş ve bir kısmı tren raylarında duran bir kamyon olduğunu duyurdu.

2018'DEKİ FACİA UNUTULMADI

Tayvan'ın dağlık doğu kıyısı, popüler bir turizm beldesi olarak biliniyor.

2018'de, kuzeydoğu Tayvan'da bir tren raydan çıktığında 18 kişi öldü ve 175 kişi yaralandı. Bu, adanın otuz yılı aşkın süredir en kötü demiryolu felaketi olarak biliniyor.