Tayvan, geçen Cuma ve cumartesi günleri hava sahasına giren Çin uçaklarının ardından bugün de 52 uçağın daha hava sahasına girdiğini duyurdu.

Tayvan, hava savunma sahasına Çin'e ait 52 savaş uçağının girdiğini duyurdu

Tayvan, hava savunma sahasına Çin'e ait 52 savaş uçağının girdiğini duyurdu.

Çin Tayvan’a Cuma günü de iki günlük büyük bir güç gösterisiyle 38, Cumartesi günü ise 39 savaş uçağı gönderdi. Çoğu J-17 ve Su-30 tipi Çin savaş uçaklarının Tayvan hava sahasına biri gündüz diğeri ise gece olmak üzere iki sorti şeklinde girdiğini söyleyen Tayvan Savunma Bakanlığı, Cumartesi günü gündüz 20, gece saatlerinde ise 19 uçağın geldiğini bildirmişti.

Çin, Tayvan'ın güneyindeki bölgeye bir yılı aşkın süredir sık sık askeri uçak gönderiyor. Tayvan Merkez Haber Ajansı (CNA), Cuma ve Cumartesi günü gerçekleştirilen uçuşların Tayvan'ın Çin’in yürüttüğü uçuşlarla ilgili raporlar yayınlamaya başlamasının ardından gerçekleştirilen en yoğun uçuşlar olduğunu söyledi.

“ABD, Çin Cumhuriyeti'nin Tayvan yakınlarındaki provokatör askeri faaliyetinden derin endişe duyuyor” ifadelerini kullanan ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price, “ABD, öz savunma kabiliyetini sürdürmede Tayvan'a yardımcı olmaya devam edecektir. Üç bildiri, Tayvan ile İlişkiler Yasası ve Altı Güvence’de belirtilen taahhütlerimizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullanmıştı.