TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan hakkında yaptığı suç duyurusuna yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı “Kovuşturmaya yer yoktur” kararı verdi. Polat'ın Feyzioğlu’na yönelik “Basit yalancısınız” ifadelerinin hakaret suçunu taşımadığını da belirtti. Başsavcılığın kararını BirGün’e değerlendiren Balkan, "Bir hukuk örgütünün Başkanının, ifade özgürlüğüyle ilgili bir konuda suç duyurusunda bulunması acınası bir durumdur" dedi.

TBB Başkanı Feyziğlu'na 'basit bir yalancısınız' demek suç sayılmadı

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan hakkında yaptığı suç duyurusuna yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı “Kovuşturmaya yer yoktur” kararı verdi.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan’ın 3 Kasım 2019 tarihinde sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşım nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. TBB Başkanı Feyzioğlu'nun suç duyurusunda bulunduğu paylaşımda ise Antalya Barosu Başkanı Balkan, “Sayız Feyzioğlu, basit yalancısınız. Çırpındıkça çamura batıyorsunuz. Fermanlı bir ölüm kuşu, satırı alan cellat olmaya soyunmuş gibisiniz” ifadelerini kullanmıştı.

ORTADA SOMUT SUÇ UNSURU YOK

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “Yerleşik Yargıtay kararlarına göre, ‘Basit yalancısınız’ sözlerinin hakaret suçu unsurlarını taşımadığını, rahatsız edici ve nezaket dışı sözler niteliğinde değerlendirildiğini ve bu nedenle ortada somut bir suç unsurunun bulunmadığından başka da bir soruşturma yapılmasına gerek olmadığını” belirtti.

tbb-baskani-feyziglu-na-basit-bir-yalancisiniz-demek-suc-sayilmadi-768967-1.
Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMASI ACINASI BİR DURUM

Başsavcılığın kararını BirGün’e değerlendiren Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, “Bir hukuk örgütünün Başkanının, bir başka hukuk örgütünün Başkanı hakkında, üstelik ifade özgürlüğüyle ilgili bir konuda suç duyurusunda bulunması acınası bir durumdur. Bu aynı zamanda hukuka ve özgürlüklere bakış açısının dışavurumudur. Biz hukukun evrensel ilke ve değerlerini, özgürlükçü bir bakış açısıyla savunmayı sürdüreceğiz. Hukuku ve özgürlükleri boğan, siyasal iktidarların çıkarları doğrultusunda araçsallaştıran her anlayışın ve kişinin karşısındayız” diye konuştu.

Balkan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “TBB Başkanlık makamını işgal eden, tarihsel olarak bütün meşruiyetini yitirmiş ve iktidarın uzantısı haline gelmiş olan Metin Feyzioğlu'nun hakkımda yaptığı suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘Kovuşturmaya yer olmadığına’ karar verilmiştir” ifadelerini kullandı.