TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Anıtkabir'den fotoğraf paylaşmasına tepki gösteren TBB İnsan Hakları Merkezi Genel Sekreteri Mustafa Kemal Karahan görevinden istifa etti. Karahan, "Baro başkanları darp edilirken Anıtkabir ziyaretinin fotoğraflarının paylaşılması çoktan taşmış olan bardağı deviren son hamle olmuştur" dedi

TBB'de Feyzioğlu'na tepki istifası

Türkiye Barolar Birliği (TBB) İnsan Hakları Merkezi Genel Sekreteri Av. Mustafa Kemal Karahan, baro başkanlarının ‘Savunma Yürüyüşü’nün buluşma noktası olan Ankara’da baro başkanları polis tarafından darp edilirken TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Anıtkabir ziyaretinin fotoğraflarını paylaşmasına ilişkin “Çoktan taşmış olan bardağı devriren son hamle olmuştur” diyerek görevinden istifa etti.

tbb-de-feyzioglu-na-tepki-istifasi-747699-1.

Ankara Barosu’na kayıtlı Av. Mustafa Kemal Karahan’ın dün verdiği istifa dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı’nca bir süredir devam eden temel hak ve özgürlüklere aykırı eylemlerin düzelmesi ve insan hakları mücadelesinin terk edilmemesi adına merkez olarak yoğun çaba göstermemize rağmen düşünce açıklamalarına tahammül edilmeyip terörize edildiği, baro başkanlarının ve aydınların açıkça hedef gösterilmeye devam edildiği görülmektedir.

Türkiye’nin dört bir yanından hareket eden 56 baro başkanının, baroları ve avukatlık mesleğini yok etme projesine karşı demokratik yürüyüşlerinin dahi bizzat birlik başkanı tarafından terörize edilmeye çalışılması ve baro başkanları polis tarafından darp edilirken Anıtkabir ziyaretinin fotoğraflarının paylaşılması çoktan taşmış olan bardağı deviren son hamle olmuştur.

Baro Başkanları darp edilirken Anıtkabir’den fotoğraf paylaşılması çoktan taşmış olan bardağı deviren son hamle olmuştur… Bu sebeplerle 2013 yılından beri yürüttüğüm TBB İnsan Hakları Merkezi Genel Sekreterliği görevimden 22.06.2020 itibariyle istifa etmiş bulunuyorum!”