Türkiye Bankalar Birliği (TBB), koronavirüs tedbirleri kapsamında bankalara 12.00-17.00 arasını yeni mesai saati olarak önerdi

TBB'den bankalar için yeni mesai saati önerisi

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), bankalara koronavirüs salgını ile ortaya çıkan olağan üstü durum hedeniyle, "takdiri üyelere ait olmak üzere" yeni çalışma saatleri olarak 12.00 ile 17.00 arasını önerdi

TBB'den bankalara gönderilen yazıda, müşterilere doğrudan hizmet veren şubeler ve hizmet birimlerinin çalışma saatleri ile müşteri kabul saatleri önerisinin "12.00-17.00 olarak belirlendiği" belirtildi.

Dileyen bankaların çalışma ve müşteri kabul saatlerini "esnek olarak" belirleyebilecekleri de belirtilen TBB kararında, banka müşterilerinin, "işlemlerinde dijital kanalları kullanmalarının salgınla mücadeleye çok önemli destek olacağı" da vurgulandı.

TBB'nin önerisinden sonra çok sayıda bankanın müşterilerine yolladıkları bilgilendirme notlarında, mesai saatlerinin "12.00-17.00" olarak belirlendiği belirtildi.

Tavsiyeye ilk uyan ise Türkiye İş Bankası oldu. İş Bankası, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında şubelerindeki gişelerden yarından itibaren saat 12.00-17.00 arasında hizmet verileceğini duyurdu.