TBL de yine aynı senaryoyu seyretmek zorunda kalacağız. Geçen sene Beşiktaş'ın finale kalması ile makus talihimi

TBL de yine aynı senaryoyu seyretmek zorunda kalacağız. Geçen sene Beşiktaş'ın finale kalması ile makus talihimizden kurtulmuş, Lig'e biraz heyecan katmıştık. Ancak beklediğimiz, arzu ettiğimiz bir finale (Efes-Ülker dışı bir final) bu sezon maalesef kavuşamadık.

Yine bildik yüzler, bildik takımlar finalde karşı karşıya gelecekler. Bu da tabii ki lige olan ilgiyi ve heyecanı düşürecek. Salonların tıklım tıklım dolduğu, herkesin TV başında olduğu bir final serisi görmeyeceğiz. Aslında Beşiktaş ı-o önde başladığı yarı final serisinde avantajli idi. Ancak rakibi karşısında 2 maçı üst üste kaybedince 2-1 geriye düştü.

Son hamle ile Akatlar'da bir maç alınca hepimizi umutlandırdı ve durumu 2-2 yaptı. Abdi İpekçi'de oynanan son maç finale çıkacak takımı belirleyecekti. Kadro ve tecrübe olarak rakibinden çok daha ileride olan Efes, böylesi maçlara çok alışık olduğu için rakibini yenerek finale çıkmayı başardı. Beşiktaş Cola Turka bu sezon Murat Didin yönetiminde çok iyi işler yaptı. Hem Ülker'i hem de Efes'i ligde 2'şer kez yenmeyi başardı.

Bu yapılanmalarını sürdürdükleri taktirde önümüzdeki yıllarda Beşiktaş hem Avrupa hem de Türkiye'de büyük başarılara imza atacaktır. Basketbolümüzün ilerlemesi konusunda öncü rolünü üstleneceklerdir. Beşiktaş yönetimine vazgeçmeden daha iyisini yapmak için çaba göstermelerini tavsiye ediyorum. Basketbolün ileriye gitmesi için Ülker ve Efes dışındaki takımların da çok güçlü olarak bu rekabetin içinde yer almaları gerekiyor.

Ülker, Banvit karşısında sadece 1 maç kaybederek fazla zorlanmadan finale adını yazdırmayı başardı.

Öncelikle bu sezon ikinci defa yer aldığı ligde yarı final oynamaya hak kazanan Ban-vit'i alkışlamak istiyorum. Yaptıkları yatırım ve organizasyonla büyük başarılarla imza attılar ve diğer takımlara da örnek oldular. Banvit de bu yatırımını doğru şekilde sürdürdüğü taktirde Herki yıllarda basketbol liginin önemli takımlarından biri olacaktır.

Tab Baldwin yönetiminde kısıtlı ve yıldzı olmayan bir kadro ile mücadele eden Bandırma ekibi uyguladığı değişken savunma ve hücum taktikleri ile ligde bütün takımları yenmeyi başardı. Birkaç yıldız oyuncu ile takviye edildiği taktirde önümüzdeki sezon kesinlikle şampiyonluk için iddiali olacaklardır.

Bence herşeyden önemlisi Bandırma ilçesinin mükemmel bir seyirciye sahip olmasıdır. Öyle bir seyirci ki takımını sonuna kadar destekliyor, ancak rakip takıma en ufak bir küfür etmiyor, kötü söz söylemiyor. Türkiye'de alışık olmadığımız ölçüde centilmen bir seyirci kitleleri var. Zaten bu sezon centilmenlikleri sayesinde dünya çapında bir ödül bile kazandılar.

Tebrikler Banvit seyircisine ve yönetimine.

Finali kaybeden takımlardan övgü dolu sözlerle bahsettik. Ama final oynayacak ta-kimlardan hiç bahsetmedik. Efes Pilsen ve Ülker... İkisi de basketbola büyük yatırımlar yapmış, büyük başarılar ulaşmış takımlar. Ben finali kimin kazanacağını hiç merak etmiyorum. Çünkü Türk basketbolünü sadece bu iki takım taşıyamıyor. Mutlaka bu yarışın içine yeni takımlar girmeli. Aksi taktirde fazla ileriye gidemeyeceğiz.