TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP'li Barış Yarkadaş'ın Urfa'daki bir okulda düzenlenen "kapanma partisi"ne ilişkin sorularını "özel yaşam" gerekçesiyle geri gönderdi.

TBMM Başkanı Kahraman'a göre, okulda yapılan "kapanma partisi", 'özel yaşam'mış!

Urfa'ya bağlı Bozova'nın Hacılar Ortaokulu'nda düzenlenen "kapanma partisi'' adlı etkinliği ortaya çıkaran CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın, Bakan İsmet Yılmaz'a yönelttiği altı maddelik soru önergesi geri gönderildi.

Ortaokul öğrencilerini tesettüre sokan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni G.İ.'nin yönetmelik dışı uygulamasına ilişkin sorularını Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a yönelten Yarkadaş, TBMM Başkanı Kahraman'ın engeliyle karşılaştı. Yarkadaş'ın verdiği bilgiye göre, TBMM Başkanı Kahraman, "Okuldaki uygulama özel yaşama ilişkindir, bunlara ilişkin soru soramazsınız" diyerek önergeyi geri gönderdi.

'ALIŞKANLIK HÂLİNE GETİRDİ'

İsmail Kahraman'ın tavrına tepki gösteren Yarkadaş, "Meclis Başkanlığı koltuğunda oturan kişi, içinde 'laiklik' kavramı geçen her soruyu geri göndermeyi alışkanlık haline getirdi. Soruları okuyup okumadığından bile şüpheliyim" dedi.

Yarkadaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şanlıurfa'da yaşanan skandalı medyaya ve TBMM'ye taşıdıktan hemen sonra, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a çeşitli sorular yönelttim. Skandalın ortaya çıktığı gün, okulun ismi ve yeri belli değildi. İki gün sonra ise hem okulun, hem de skandala imza atan öğretmenin ismi belli oldu. Biz o günkü önergemizde, konuya ilişkin sorular yöneltmiştik. Kahraman bunları sormamızı iç tüzüğe aykırı bulmuş ve geri göndermiş. Oysa ki; soru önergemizden iki gün sonra, soruşturma açıldı. Öğretmenin ve okulun ismi de ortaya çıktı. Meclis Başkanı Kahraman, bu gerçeğe rağmen, hiçbir şey yokmuş gibi davranıyor ve sorularımızı geri yolluyor."

'KAHRAMAN MECLİS'İ TIKIYOR'

Kahraman'ın altı soruluk önergesindeki dört soruyu "içtüzüğe aykırı" bulduğuna dikkati çeken Yarkadaş, Kahraman'ın muhalefetin denetim görevini yerine getirmesini engellemek için görevini kötüye kullandığını ve 'tıkaç' haline geldiğini belirtti.

Yarkadaş," Bakan İsmet Yılmaz'a 'Bu konuyu da geçiştirecek misiniz? Soru önergelerine neden cevap vermiyorsunuz? Size şu ana kadar kaç soru önergesi geldi?' diye sordum aynı önergede... İsmail Kahraman bu soruma da 'Bunlar özel yaşama ilişkindir. İç tüzüğün 96 ve 97. maddesine göre bunlar özel yaşama ilişkin sorulardır' gerekçesini gösteriyor" dedi.

'GERİCİ UYGULAMALARIN SAVUNUCUSU'

Kahraman'ın bir hafta önce de 'Şeriat Andı'na ilişkin soru önergesini geri yolladığını anımsatan Yarkadaş, "Kahraman, nerede gerici ve şeriatçı uygulama varsa, onu savunuyor. Öyle ki; MEB soruşturma açmış olmasına rağmen, onu bile görmezden geliyor. Şanlıurfa'daki 'kapanma partisi'ni MEB bile savunamıyor. İsmail Kahraman ise MEB'i bile geride bırakıyor ve sorularımızı engelliyor" diye konuştu.