TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Artık İsrail'e 'dur' demek, kararlar, tedbirler almak gerekiyor. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin hürriyet ve adalet mücadelesinde şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da arkalarında kararlılıkla durmaya devam edeceğiz” dedi.

TBMM Başkanı Şentop: Artık İsrail'e dur demek gerekiyor

TBMM Başkanı Şentop, Ramazan Bayramı dolayısıyla Pakistan Milli Meclis Başkanı Asad Qaiser ve Kazakistan Meclis Başkanı Nurlan Nigmatulin ile telefonda görüştü.

Şentop, Asad Qaiser ile yaptığı telefon görüşmesinde, Filistin’de yaşananlara dikkat çekti. Şentop, “Filistin’e yönelik kabul edilemez baskı ve şiddeti, Mescid-i Aksa’da ibadet eden kardeşlerimize yapılan saldırıları, Gazze’de bebek-çocuk demeden onlarca sivilin katledilmesine kadar giden İsrail zulmünü gördükçe endişe etmemek mümkün değil” dedi.

İsrail'in devlet terörü uyguladığını, insanlığa karşı suç işlediğini ve dünyanın buna sessiz kalışını ‘teessürle takip ettiklerini’ kaydeden Şentop, “Artık İsrail’e 'dur' demek, kararlar, tedbirler almak gerekiyor. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin hürriyet ve adalet mücadelesinde şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da arkalarında kararlılıkla durmaya devam edeceğiz. İsrail’in vahşetine son vermek için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde her türlü diplomatik gayreti gösteriyoruz” diye konuştu.

KAZAKİSTAN’I AŞIDAN DOLAYI TEBRİK ETTİ

Şentop, Kazakistan Meclis Başkanı Nurlan Nigmatulin ile yaptığı görüşmede ise Kazakistan'ın ürettiği aşının Türkiye'de şişeleneceğini hatırlatarak, “Covid-19'a karşı geliştirdiğiniz yerli aşının nisan ayı sonu itibarı ile kullanılmaya başlandığını, bu aşının bir kısmının Türkiye’de şişeleneceğini öğrendim. Bu alandaki başarınızı da tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.