Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'ye konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “15 Temmuz’dan sonra böyle bir ihtimalin olmadığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı

TBMM Başkanı Şentop'tan 'darbe' açıklaması: İhtimal vermiyorum

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop ile görüşmesini aktardı.

Bugün yayımlanan "Şentop’a ‘Meclis neden kapalı’ diye sordum" başlıklı yazısında Şentop'un 'darbe tartışmalarına' ilişkin açıklamalarını aktaran Selvi şöyle yazdı:

"Peki Şentop, Türkiye’de hâlâ bir darbe tehlikesi olduğunu düşünüyor mu?: “15 Temmuz’dan sonra böyle bir ihtimalin olmadığını düşünüyorum. Çünkü daha önceki darbe teşebbüsleri biraz siyasi-bürokratik elit arasındaki bir iktidar kavgası olarak ortaya çıkmıştı.

Millet biraz oyunun dışında, seyircisi gibiydi. Oyuna girmemişti. 15 Temmuz’da millet bizzat oyuna girdi. Vaziyet etti. Yani el koydu. Milletimizin bu samimi sahiplenmesi darbe döneminin tam olarak kapandığını gösterdi. Darbeciler, darbe seviciler 15 Temmuz gerçeği karşısında bir daha harekete geçemezler.”

Selvi, 11 Mayıs'ta AVM'ler açılırken TBMM'nin kapalı kalması eleştirileri hakkında da konuşan Şentop'un konuşmalarını şu şekilde aktardı:

"Meclis Başkanı’na AVM benzetmesini sordum. Memnun kalmadı. “AVM mukayesesini biraz tuhaf buluyorum. Meclis’in AVM ile kıyaslanmasını yanlış buluyorum” karşılığını verdi. Doğrusu şık bir benzetme olmadı."