TBMM Başkanlığı'nın AYM tarafından gönderilen Enis Berberoğlu kararını iade ederek "'Yargısal makamlar milletvekillerine tavsiyede bulunamaz'' açıklaması yaptığına dair iddia yalanlandı. Meclis Başkanlığı'nın gün içerisinde bir açıklama yapması bekleniyor.

TBMM Başkanlığı, 'AYM'nin Enis Berberoğlu kararının iade edildiği' iddiasını yalanladı

TBMM Başkanlığı'nın, Anayasa Mahkemesi tarafından gönderilen Enis Berberoğlu gerekçeli kararının, ''Yargısal makamlar milletvekillerine tavsiyede bulunamaz'' açıklmasıyla iade ettiğine dair iddia TBMM Başkanlığı kaynaklarınca yalanlandı.

Haber Global'de yer alan habere göre, TBMM Başkanlığı'nın bugün içerisinde konu hakkında bir yazılı açıklama yapması bekleniyor.

Ayrıca Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan da, bugün saat 17:00'de Meclis'te bir görüşme gerçekleştirecek. İki ismin, görüşmeden sonra bir açıklama yapıp yapmayacağına dair resmi bilgi bulunmuyor.

TBMM Başkanı Şentop, "AYM’nin iki yetkisi var kanuna göre bir ihlalin tespiti iki nasıl giderileceğini söylemesidir. Ama bundan hareketle bütün devlet kurumlarına bütün kamu gruplarına anayasada hukuk kurallarına uyması konusunda mahkemeyi ikaz etmesi ne gerekiyorsa yapması gibi bir hüküm. Burada AYM, hüküm kısmında TBMM şunu yapmalıdır diye bir karar vermiş değil. Burada AYM tabiri caizse bir çağrı, bir bildiri yapıyor. Bu AYM’nin görev ve yetkileri arasında yok. Öğüt vermesi açıkça yetki aşımıdır. Kararın siyasi bildiriye dönüşmesidir" demişti.