TBMM Genel Kurulu'nda AKP, CHP, MHP ve İYİ Parti grupları, ABD Senatosu'nun 'Ermeni soykırımı' kararını ortak bildiriyle kınadı ve reddetti. HDP ise yaptığı açıklamada, "'Hayır' oyu veriyoruz. Bu topraklarda yaşanan soykırım ve tüm acılarla yüzleşilmesi çağrısı yapıyoruz" ifadelerini kullandı

TBMM'de 4 parti, ABD Senatosu'nun 'Ermeni soykırımı' kararını kınadı

TBMM Genel Kurulu'nda AKP, CHP, MHP ve İYİ Parti grupları, ABD Senatosu'nun "Ermeni soykırımı" kararını ortak bildiriyle kınadı ve reddetti.

AKP Grup Başkanvekili Eminakbaşoğlu, Amerikan Senatosu'nda alınan karara, Mehmet Akif Ersoy'un 'Tükürün' şiirinden bir kesit okuyarak tepki gösterdi. Eminakbaşoğlu, "Mehmet Akif yüz yıl önce en güzel cevabı vermiş. Kuva-yi Milliye ruhuyla yüz yıl öncesindeki duygu ve düşüncelere biz de milletçe ve devletçe aynen sahip çıkıyor ve haykırıyoruz. Biz Amerikan Senatosu'nun bu kararını keenlemyekûn olarak yok hükmünde görüyor ve bu karara tükürüyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise karara ilişkin, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan, bu milletin, meclisin şanına ve şerefine yakışır bir refleks beklediklerini söyledi.

HDP: HAYIR OYU VERİYORUZ

Kınama kararına 'Hayır' oyu verdiği belirten HDP ise ''Bu topraklarda yaşanan soykırım ve tüm acılarla yüzleşilmesi çağrısı yapıyoruz" ifadelerini kullandı.