MEB ile bağlı kurum ve kuruluşların 2021 yılı bütçe görüşmeleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda başladı. RTÜK bütçesinin görüşmelerinde yöneltilen sorulara yanıt verilmesi için kurum temsilcilerine söz verilmediğini belirten HDP’li Garo Paylan, Komisyon Başkanı Elvan’a, “Usul belirlemenizi istirham ediyorum. Yazılı olarak yanıt verdikleri zaman, sadece seçtikleri sorulara yanıt veriyorlar” dedi.

TBMM'de MEB bütçesi görüşülüyor: “Seçtikleri sorulara yanıt veriyorlar”

BirGün / Ankara

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda devam eden MEB ile bağlı kurum ve kuruluşların 2021 yılı bütçe görüşmeleri tartışmayla başladı.

AKP Milletvekili Lütfi Elvan Başkanlığı’nda toplanan komisyonda söz alan HDP Milletvekili Garo Paylan, bakanlıklara bağlı kuruluşlara sorulan sorulara yanıt verilmesi için söz verilmediğini söyledi.

RTÜK’ün bütçesinin görüşmeleri sırasında RTÜK’e söz verilmediğini anımsatan Paylan, “Bugün de aynı teamüle devam ettirirseniz, YÖK Başkanı’na söz vermeme olasılığınız olduğunu düşünüyorum. RTÜK gibi kurum, biz eleştirmek istiyorduk. Sizden istirhamım usul belirlemeniz” dedi.

Elvan’ın “Başka ne var, yerinizde oturmuyorsunuz, dinlemiyorsunuz” demesi üzerine Elvan’a üslup konusunda muhalefet milletvekilleri tepki gösterdi.

Kısa gerginliğin ardından Elvan, saat 21.00’de toplantıyı bitirme kararı dolayısıyla bakanlıklara bağlı kurumlara sorulan soruların yazılı olarak yanıtlanmasını istediğini belirtti. Paylan da “Yazılı olarak seçtiği sorulara yanıt veriyorlar” diye konuştu.