Bugün Meclis'teki bütçe görüşmelerinde kavga çıkaran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, akşam saatlerinde yürütme adına kürsüye çıktı. HDP sıralarına yönelik sataşmada bulunan Soylu “Kürtler sizden nefret ediyor" diye bağırdı. Süleyman Soylu, kendisine cevap vermek için kürsüye çıkan CHP'li Özgür Özel'in de üzerine yürüdü.

TBMM'de tansiyon bir kez daha yükseldi: Soylu, CHP'li Özel'in üzerine yürüdü

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) 2022 bütçe görüşmeleri İçişleri Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının bütçeleri hakkında yapılan tartışmalarla sürdü.

Bugünkü görüşmelerde CHP'li ve AKP'li vekiller arasında yaşanan yumruklu kavganın kavganın yankıları devam ederken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, akşam saatlerinde yürütme adına kürsüye çıktı. Soylu kürsüde ilk olarak HDP sıralarına sataştı. Vekillere, "Kürtler sizden nefret ediyor" diyerek bağırdı.

Soylu'nun ardından kürsüye çıkan CHP'li Özgür Özel'in Soylu'ya yönelik,"Şizoid bir sanrıya kapılmış klinik bir vaka var karşımızda" ifadelerinin ardından da bir kez daha kavga çıktı. Soylu oturduğu yerden fırlayarak Özel'in üzerine yürüdü.

''BU ÜLKEDE KÜRT DÜŞMANLIĞI YOKTUR'

Akşam saatlerinde kürsüye çıkan Soylu, Meclis'teki 'Kürdistan' tartışmasına ilişkin konuştu. Soylu, ''Bu ülkede Kürt düşmanlığı yoktur. Bu ülkede kimin paravanı olarak bildiğimiz bir PKK düşmanlığı vardır'' dedi. Soylu sözlerini şöyle sürdürdü: ''Biz devletiz, biz devlet olarak suçluların peşindeyiz. Suçluların yalanlarını ve dedikoduları TBMM'ye getirip devlete iftira ettiniz."

Konuşması sırasında HDP sıralarına yönelik sataşmada bulunan Soylu “Kürtler sizden nefret ediyor. Kürtler sizden nefret ediyor. Kürtler sizden nefret ediyor” diyerek bağırdı.

HDP'DEN DÖVİZLİ PROTESTO

Soylu ayrıca Cizre’de öldürülen Tahir Güven’in katilinin HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz’ın evinden çıktığını öne sürdü. Bunun üzerine Hüseyin Kaçmaz, kürsüye yöneldi. Bu sırada HDP’li milletvekilleri de tepki gösterirken diğer vekiller araya girdi. Soylu, “Hepsinin hesabını vereceksiniz, sizi onlar da kurtaramayacak” dedi.

Soylu'nun kürsüdeki konuşmasını AKP'li milletvekilleri ayakta alkışlarken HDP milletvekilleri sıralara vurarak protesto etti. Soylu'nun konuşma yaptığı sırada HDP'li vekiller dövizli protesto da gerçekleştirdi. Dövizlerde 'Mafya iltisaklı bakan' yazdığı görüldü.

suleyman-soylu-yumruklu-kavga-sonrasi-kursude-bu-kez-hdp-ye-satasti-953051-1.

ÖZGÜR ÖZEL: ŞİZOİD BİR SANRIYA KAPILMIŞ KLİNİK BİR VAKA VAR KARŞIMIZDA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Soylu'nun açıklamaları sonrası kürsüye gelerek sert bir konuşma yaptı.

''Suç işleri bakanı diyince kabule denen görüş, bugün bir itirafa döndü. Bir suç örgütü liderine koruma vermesiyle ilgili sorusuna cevap vermemek için, karakol baskını sorusuna cevap vermemek için, insan kaçakçılığı ile ilgili ağır kusuruna cevap vermemek için, Aliye Uzun konusuna cevap vermemek için böyle bir konuşmaya karar verdi'' diyen Özel, ''Sinir krizi geçiçerek diyor ki : Devlete iftira attırma. Devlete iftira yok, kendisine sorulan sorular var'' ifadelerini kullandı.

Özel, sözlerini ''Şizoid bir sanrıya kapılmış klinik bir vaka var karşımızda. Kahraman Mehmetçik'i, ayakta alkışlar mısın diyip kendi ayakta alkışlanıyormuş çakallığına yapan alet olmayın'' diyerek tamamladı.

Özel'in sözleri Meclis'te gerginliğe yol açtı. AKP'li Alpay Özalan Özel'in üzerine hamle yaparken; Soylu da locadan çıkarak Özgür Özel'in üzerine yürüdü. Soylu’nun Özel’e "Çakal sensin şerefsiz" dediği duyuldu. Özel'i korumaya çalışan CHP'li vekillerle AKP'li vekiller arasında yumruklaşmalar da yaşandı.

SÜLEYMAN SOYLU: GELİYOR GELMEKTE OLAN

Kavganın ardından tekrar kürsüye çıkan Soylu "Şahsıma hakaret eden Özgür Özel'i mahkemeye vereceğim" dedi. Soylu kürsüden ayrılırken "Recep Tayyip Erdoğan mı, Devlet Bahçeli mi? Size bir şey söyleyeyim. Geliyor gelmekte olan" ifadesini kullandı.

tbmm-de-tansiyon-bir-kez-daha-yukseldi-soylu-chp-li-ozel-in-uzerine-yurudu-953066-1.

TİP MİLLETVEKİLİ AHMET ŞIK: SOYLU İLE A HABER BİTTİ, ŞİMDİ HAKİKATLERİ KONUŞACAĞIZ

Yaşanan gerginliğin ardından TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, kürsüye çıktı.

Şık, şunları söyledi:

"Soylu ile A Haber bitti, şimdi hakikatleri konuşacağız. Türkiye Sedat Peker'i konuşuyor. Sedat Peker'in iddialarına göre 360 kez suç işlenmiş. Kaç dava açılmış: 1. Çoğu Soylu ile ilgili olan suçlamaların yalan olduğunu iddia etti. Bir İçişleri Bakanı düşünün mafyanın suçlarını engellemesi gerekirken; mafya çıkmış bakanın suçlarını açıklıyor.

Patlayan bombalardan bahsedip, Efkan Ala'yı suçluyor. Peker'e resmi koruma verilmesinin sorumlusunun Selami Altınok olduğunu söyledi, FETÖ'cülük itham etti. Metin Külünk'ün ismini tartışmaya açtı, suç işledi. Tehditlerine bütçe görüşmelerinde de devam etti.

Erdoğan'ın talimatı ile yapıldı herşey dedi. Silahlar dağıtılmış ama emri Soylu vermemiş. ByLock'çu vekillerin AKP sıralarından çıkması muhtemel. KHK ile işten atılanlar için hesap vereceksin. Bir sokakta resmi ve sivil faşistlerle katledilen Ali İsmail Korkmaz'ın, Berkin Elvan'ın hesabını vereceksin."

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, bugün Meclis'teki bütçe görüşmelerinde kürsüde yaptığı konuşmada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Sezgin Baran Korkmaz’ın uçağına binmesiyle ilgili eleştirilerde bulunmuştu. Bu sırada Bakan Soylu, Aydın'a bulunduğu yerden “Sahtekarsın” diye bağırmış, Soylu'nun sözlerinin ardından kavga çıkmıştı.